perjantai 22. marraskuuta 2013

keittiö: saareke

Tänään on ollut huono päivä raksalla, joten yritän nyt piristää itseäni (ja sinua, jos sullakin on ollut huono päivä!) kivalla aiheella. Meidän keittiö alkaa näyttää valmiilta, vaikka pikkujuttuja vielä puuttuukin. Saarekkeesta tuli hieno!
(Saarekkeen suunnittelupostaus helmikuulta täällä, kaikki keittiöaiheiset jutut täällä.)

Saareke(kin) on sellainen minun väkerrysjuttu. Ei mitään valmista mistään, vaan kaikki osat eri paikoista ja sitten työmaalla yhteen kooten. Mitat eivät tehneet yllätyksiä (toisin kuin Ikean keittiöpalapelin palaset *huokaus*), joten kaikki osaset sujahtelivat paikalleen nätisti. Ihan valmis ei ole tämäkään, mutta pystyy jo esittelemään :-)

Saareke valmistuvassa keittiössämme
Saarekkeen kaapit (2 kpl: lev. 100 cm / syv. 40 cm) ja laatikostot (1 kpl: lev. 80 cm / syv. 60 cm, 2 kpl: lev. 60 cm / syv. 60 cm) tilattiin Keittiömaailmasta. Pohjalle asennettiin suuri rakennuslevy (oiskohan ollut OSB-levyä?), rungot sen päälle. Alimmaiseksi kiinnitettiin 8 kpl vaunupyöriä. Pyörät ostettiin oululaisesta "rakennustarvikkeiden halpiskaupasta", Puuilosta. Päällimmäiseksi tuli massiivitammitaso. Bauhausista haettiin kaksi käsittelemätöntä tammitasoa (paksuus 27 mm, leveys 60 cm, pituus noin 3 m), jotka liimattiin yhteen ja leikattiin oikeaan mittaan - saarekkeen kannen koko on 102 cm x 204 cm. Reunat viistettiin ja koko levy käsiteltiin ympäriinsä Osmo Colorin värittömällä TopOil -öljyvahalla.

Puuilosta löytyi vaunupyöriä joka lähtöön. Me tyhjennettiin tuo oikealla näkyvä laari.
Vasemmalla Bauhausin käsittelemättömiä tammitasoja, oikealla kertaalleen TopOililla käsitelty.
 Saarekkeen pöytätasoon leikataan seuraavaksi kolme reikää, joihin upotetaan Savon Twist Around -sähkörasiat. Kussakin rasiassa on kääntökannen alla kaksi pistokepaikkaa. Tästä löydöstä lähtee kiitokset Raksahomma -blogin kirjoittajalle HemmingwayT:lle, joka myös lähetti minulle kuvia keittiöstään ja twisteistä - huippujuttu! Ensinhän meille oli tulossa tasosta ylös nousevat tornit, mutta onhan nämä nyt ehdottomasti linjakkaampi vaihtoehto :-) Saarekkeen alla keittiön lattiassa on sähkörasia, johon saarekkeen pohjasta tuleva jatkoroikan johto kiinnitetään. Kaappien sisällä Savot kytketään jatkoroikkaan.

Savon Twist Around -sähkörasiat tasoon upotettavaksi.
Loppusilauksena saarekkeen päätyihin voisi kiinnittää vetimet kahvoiksi, joista saareketta olisi helpompi liikutella. Ainakin näin tyhjillään ollessaan saareke liikkuu oikein kevyesti pyörien päällä. Käytännössä sitten nähdään, inahtaako se minnekään kun on täynnä tavaraa.  Haluaisin myös verhoilla saarekkeen päädyt jotenkin - any ideas?

15 kommenttia:

 1. Ihanan blogin löysin Mervin blogin kautta :)
  Hieno keittiö teille tulossa - voimia loppu rutistukseen raksalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva kun löysit tänne! Nyt alkaa jutut siirtyä enemmän sisustukseen, kun pian muutetaan :-)

   Poista
 2. Ensimmäinen kommenttini, vaikka taustalla olenkin jo hyvän aikaa seuraillut blogiasi :) Hienosti onnistui saareke! Paljonko arvioisit kustantaneen ja minkähänlaisissa hinnoissa olisi ollut valmis vastaava saareke, selvittelitkö? t. Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiva kun jätit kommentin! Empä ole hintoja laskenut, mutta tartun haasteeseen :-) Koko keittiön kalusteet Keittiömaailmasta maksoivat noin 4800 euroa, tässä siis mukana saarekkeen laatikostot ja kaapit sekä korkean seinän kaappeja noin 2,6 jm. Tuosta jokin osuus saarekkeelle - ehkä puolet? OSB-levy pohjaan oli noin 30 euroa (Ojan rauta), vaunupyörät alle noin 50 euroa (Puuilo). Käsittelemätön tammitaso Bauhausissa maksoi vissiin vähän yli 100 e /kpl (3 m pitkä), näitä kaksi kappaletta. (Ja ylijäämälevyistä saamme aika lailla kivoja hyllyjä ympäri talon :-) ) Levylle TopOil -öljyvaha noin 30 e / purkki. Twist -rasiat 120 e / kpl, näitä 3 kpl. Eli yhteensä noin 3000 euron hujakoilla. Tähän päälle tunti-pari kirvesmiehen tuntipalkkaa. Säästöä saisi helposti kääntymällä Ikean puoleen, tosin nykyinen Metod -mallisto on niin korkeaa että tuollaiset vaunupyörät eivät mahdu alle (kaappien korkeus 80 cm). En ole mistään kysellyt tällaista saareketta valmiina, kun ei tullut mieleen että joku olisi tehnyt minulle valmiiksi tällaisen :-)

   Poista
 3. Oi ihanuus, miltä teidän keittiö nyt jo näyttää!!! Saareke on ihan huippu♥ Ja tuo seinä keittiössä! Vitsit, että tykkään teidän kotisesta!

  VastaaPoista
 4. Upea saareke! Tuossa kelpaa kyllä kokkailla ja vaikka mitä :) Seinä ja ikkunaovet on myös superhienot <3 Meille tulee myös tuollainen twist keittiöön, hyvä kun tuli luettua tämä, olen unohtanut tilata tuon ja liesituulettimen :o Nyt toimeksi...

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanista kommenteistanne! Kyllä odotan jo jauhopeukalot syyhyten, mitä kaikkea lasten kanssa päästään saarekkeen ympärillä leipomaan :-) Kaikenlaistahan sitä tulee suunniteltua ihan "perstuntumalla", joten huojennus ja tyytyväisyys on suuri, kun väkerrykset osoittautuvat katseenkestäviksi!

  VastaaPoista
 6. Miten olisi peili tuohon saarekkeen päätyyn? Sopisi teidän rosterikoneisiin ja toisaalta loisi samalla "leijuvan" tunnelman? :)

  VastaaPoista
 7. http://www.pinterest.com/pin/429038301972670279/
  Tuossa peili on kylläkin seinän päädyssä, mutta tunnelma välittynee :)

  VastaaPoista
 8. http://www.pinterest.com/pin/429038301972693836/
  Tuossakin on käytetty peiliä saarekkeessa, mutta eri kohdassa kuin mihin itse päätyä suunnittelette ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä ja linkityksistä! Varsinkin toi ylempi linkki vie upeaan kuvaan, jossa työtason pääty peiliä! En tiedä onko peilin käyttö saarekkeen päädyssä mulle liian art deco -henkistä, sitähän vois testata simppelisti vaikka jollain Ikean halpispeilillä ensin :-) Rosteri on myös yksi vaihtoehto, myös siksi, että voisi käyttää magneettitauluna - meille kun tulee integroidut jääkaappi-pakastimet :-(

   Poista
 9. Minkä väriset kalusteet teillä on muuten tuossa tiiliseinän edessä? Katsoin nopeasti, että oli rosteritaso ja rosterin väriset kalusteet myöskin. Mutta rosteri saarekkeen päädyssä kuulostaa myös kivalta. Kerrothan sitten miten kävi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein katsoit, eli tiiliseinän edessä on Stalan rosteritaso ja Ikean rosterikaapit. Lisäksi tiiliseinää vasten tulee vielä kaksi alumiinista valaisinta ja rosterinen liesituuletin. Onko rosteri saarekkeessa sitten liikaa vai just sopivasti... Laitan ehdottomasti kuvia valmiista lopputuloksesta!

   Poista
 10. Hei törmäsin blogiisi kun googlettelin keittiön saareketta. Mistä kaapistot olette saarekkeeseen hommanneet ja paljon tuollaiselle tulee kokonaisuudessaan hintaa? Hirveän huonosti löytyy netissä edes valmiita saarekkeita nii hirveän huono yrittää selvittää paljon pitää varautua maksamaan jos itse sen kokoaa:) kiitos etukäteen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Apua, aluksi ajattelin etten tiedä saarekkeen hintaa ollenkaan, mutta löysin sitten tuolta aiemmasta kommentistani jotain arviota :-) Meidän kaapistot on Oulun Keittiömaailmasta, joten sieltä nämä saarekkeenkin vetolaatikostot (3 kpl 60 cm syvä, leveydet 60, 80 ja 60) ja kaapistot (2 kpl 40 cm syvä, leveydet 100 ja 100). Minä siis itse ideoin ja suunnittelin tämän saarekkeen, kirvesmiehet kokosivat.

   Koko keittiön kalusteet (vetimineen) Keittiömaailmasta maksoivat noin 4800 euroa, tässä siis mukana saarekkeen laatikostot ja kaapit sekä korkean seinän kaappeja noin 2,6 jm. Tuosta jokin osuus saarekkeelle > 2000-2400 e?

   OSB-levy pohjaan oli noin 30 euroa (Ojan rauta), vaunupyörät alle noin 50 euroa (Puuilo) > 80 e

   Käsittelemätön tammitaso Bauhausissa maksoi vähän yli 100 e /kpl (3 m pitkä), näitä kaksi kappaletta. (Ja ylijäämälevyistä saamme aika lailla kivoja hyllyjä ympäri talon :-) ) Tuttavani liimasi levyt toisiinsa, jotta saatiin 1 x 2 m kokoinen taso. > 200 e?

   Levylle TopOil -öljyvaha noin 30 e / purkki.

   Twist -rasiat 120 e / kpl, näitä 3 kpl. > 360 e

   Eli yhteensä noin 2600 - 3000 euron hujakoilla.

   Tähän päälle tunti-pari kirvesmiehen tuntipalkkaa,mutta senhän voi tehdä näppärästi itsekin :-)

   Säästöä saisi helposti kääntymällä Ikean puoleen tai ostamalla ylipäätään edullisemmat laatikostot ja kaapit, me ei niin kauheasti niissä säästelty. Tosin täytyy tarkistaa että tuollaiset vaunupyörät mahtuvat alle.

   Olisiko tästä apua? Rohkeasti vain itse suunnittelemaan ja kokoamaan, saa juuri sen kokoisen ja sellaisen kuin haluaa!

   t. rva Oja

   Poista