tiistai 5. marraskuuta 2013

kumimattoa lattiassa

Vihdoin, vihdoin, vihdoin! Ihan suunnittelun alkumetreiltä olen haaveillut kumimattolattiasta. Mustasta. En ihan tarkkaan tiedä, mistä tämä juttu on alkunsa saanut, mutta kertaakaan en ole epäröinyt tai miettinyt aktiivisesti muita vaihtoehtoja. Ja tänään lattia on asennettu paikalleen! Fiilis on kuin maratoonarilla maaliviivalla - tai itse asiassa pari metriä ennen maaliviivaa. Ihan valmista lopputulosta en ole vielä päässyt näkemään.

Kumimattoprosessi eteni näin: Ensin mattomies praimeroi lattiat ja levitti niille jonkinlaisen lähes itsekseen tasoittuvan tasoitemäskin. Tasoite kovettui muutamassa tunnissa, jonka jälkeen se hiottiin tasaiseksi. Sitten mattomies leikkasi suurista, 19 m2 / 200 kg rullista etukäteen suunnitellut palaset ja liimaili ne paikalleen, leikaten lopuksi seinänvierustat ja muut reunat tarkasti mittaansa. Viimeiseksi maton ja seinän liitoskohta viimeistellään mustalla silikonilla. A vot! Nyt meillä on valmiita huoneita :-)

Artigo -kumimattorullia
Mustaa kumimattoa lattiassa, ei ihan vielä valmista mutta pian!


3 kommenttia:

 1. Vau! Enpä tiedä, olenko törmännyt tuollaiseen kumimattoon missään muualla, mutta hyvältähän se näyttää! Millainen pintatuntuma siinä on ja millaiset ominaisuudet muuten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se, kun en minäkään ole juuri missään tällaista nähnyt, omakotitaloissa varsinkaan. Siksi en ihan tiedä, mistä tämä villitykseni on tullut, edellisestä elämästä ehkä :-) Matto on aika himmeä, ei siis kiiltävä. Ominaisuuksiltaan täysin vedenpitävä, muutenkaan lika tuskin tarttuu kovin tiukkaan kun on niin sileä pinta. Öljy ja rasva saattavat jättää jälkiä. Matto on "läpivärjätty" tai siis läpeensä kumia, eli naarmut eivät tuo mitään toista väriä esiin. Terävällä kun viiltää niin jäljen saa aikaan, ei ole mitään superkovaa tämä pinta. Artigon kumimatto on 3 mm paksua, joten betonin päällä kovempi alusta kuin muovimatto, muttei silti laatan tai betonin kaltainen kovuudeltaan. Ensihipsuttelut pinnalla sukkasillaan ja olin ihan myyty - just sellanen kun toivoinkin!

   Poista
 2. Tulee mieleen lapsuuden tanssiesitykset tuosta matosta - ai että kun pääsis taas sellaselle matolle pyörähteleen! <3

  VastaaPoista