torstai 7. marraskuuta 2013

pimpsten

No joo, vähän lapsellinen postauksen nimi - mutta kun värikartassa jollain värillä on näin hauska ruotsinkielinen nimi, niin täytyyhän siitä iloa repiä tähän synkkään marraskuun harmauteen :-)

Tikkurilan Tunto Hieno -struktuuripinnoite, kuva www.tikkurila.fi

Kyseessä on siis meidän kahden wc:n seinäväri, Hohkakivi eli Pimpsten. Hohkakivi on Tikkurilan sävy H487. Kirjoitin aiemmin vessapaniikista, joka lopulta ratkesi. Ei ehkä ihan kaikista mieluisimmalla, mutta kuitenkin optimoidulla tavalla, jonka voin hyväksyä.
 1. Vessojen ja kodinhoitohuoneen seiniä käsitellään Tikkurilan Tunto Hieno -struktuuripinnoitteella. Mietinnässä oli edullisempiakin ratkaisuja, kuten märkätilan tasoite sauma-aineella vaalennettuna tai sementtitasoite. Tunto vei kuitenkin voiton, koska voin olla (suhteellisen) varma lopullisesta väristä: Tunto sävytetään Tikkurilan värikartan mukaan. 
 2. 10 cm seinälle nouseva vedeneriste pakottaa asentamaan lattianrajaan laatoista "listan", joka tehdään pesuhuoneen seinästä ylijääneellä Terratinta Arhgres Light Gray -laatalla. Laatta ei ole täysin samaa sävyä Pimpstenin kanssa, mutta yhteensopiva kuitenkin (lämmin vaalea harmaa) ja yhdistyy talossa muihin tiloihin.
Ylimmässä kuvassa on tehty efektimaalausta kahdella Tunto -sävyllä päällekkäin. Meillä seinät tulevat yhdellä sävyllä. Suurempi wc on kooltaan 2 m2, pienempi vain 1,4 m2 - molemmat siis kopperoita. Halusin sävyn, jolla saan kontrastia valkoiseen posliiniin ja kattoon, mutta en kuitenkaan liian tummaa sävyä. Oulun Sisustajilla oli valmista seinäpintaa Pimpstenillä tehtynä ja se helpotti päätöstä. Ostin näin alkuun 9 kg pöntön (maksoi 90 euroa). Mäskin riittoisuus on 1-9 m2 per kilo, joten todella vaikea päätellä vielä tässä vaiheessa, mihin yksi pönttö riittää. Vessapaniikki on siis poistunut, mutta vessaprojekti jatkuu!

Pikkuvessan pintavärityksessä mukana myös keltainen takaseinä, isommassa vessassa vain pimpsteniä ja musta lattia. Molemmissa tiloissa katot valkoiset ja ovet vanerikuvioidut viiluovet.


7 kommenttia:

 1. Hah hah, kyllähän nyt Pimpstenille saa ja pitää nauraa :D Varsinkin vessaan ilmeisen osuva valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-D joo nyt vaan en voinu hillitä itteeni!

   Poista
 2. Tshihii.. Hauska nimi ja kiva väri! Olen itse miettinyt juuri tota Tunto vs. rappaus. Tunnossa on tosiaan se hyvä puoli, että värin voi valita värikartasta. Kuraeteiseen meille tuli rappaus.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin oli paniikki/ongelmaseinä. Tosin kodinhoitohuoneessa, kylppärin oven vieressä. Halusin siihen jotain koristepaneelia, mutta mies ei innostunut. Kaikki mahdolliset vaihtoehdot kävin läpi ja päädyin myöskin Tunto hienoon. Sävykin oli vielä maalikauppaan mennessä sama kuin teillä, mutta viime metreillä vaihdoin graniittiin (ja nyt panikoin tuleeko liian tumma). :) Tsemppiä loppumetreille,muuttopäivä lähenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tuskin se liian tumma on, mustatkin seinät on tunnelmallisia ja upeita, tuo tilaan ihan eri lailla fiilistä ja syvyyttä kuin vaaleat seinät. Onneksi mulla ei ole tullut yhteensopimattomuuksia mieheni näkemysten kanssa, jos se olis tosissaan asettunut poikkiteloin jotain ideoitani vastaan niin tämä rakentaminen (ja parisuhde??!) voisi olla enemmänkin kriisissä ;-) (Kompromissit ei ehkä ole se mun vahvin juttuni...) Tsemppiä teillekin, joko sitä kohta muuttolaatikoita pakkaillaan?

   Poista
  2. Toivottavasti pakkaillaan. Kyllä me jouluksi aiotaan muuttaa, jos ei enää tuu mitään ylläreitä.
   Meillä kompromissi on tehty lattian ja tuon yhden seinän kanssa ja onneksi hyvässä hengessä ja lopputulos miellyttää molempia. Toistaiseksi avioliitto voi hyvin. Olen huolissani lähinnä rakentamisen jälkeisestä ajasta. Mitä me sitten tehdään? Tuijotellaan toisiamme kaiken päivää? Onneksi tulee kesä ja pihahommat! ;)

   Poista
  3. Ja mistä ihmeestä me miehen kanssa puhutaan uudessa kodissa? Ehkäpä uus koti on niin iso että meidän ei paljoa tarvi samassa tilassa aikaa viettää, ollaan omissa huoneissamme ;-) Tai sitten puhutaan niistä ens kesän pihahommista!

   Poista