tiistai 19. marraskuuta 2013

the final countdown

Loppulaskenta on alkanut. Nyt puhutaan päivistä, ei enää viikoista, kun raksa muuttuu kodiksi. Aamulla raksalle mennessäni sanon uudelle kodille hyvät huomenet, ajatus kulkee jo eteenpäin ja näen perheemme elämässä tässä vielä uudessa, oudossa rakennuksessa. Aivan huikeata!

Viimeistelyvaiheen sisustustyöt ovat pientä näpräämistä siellä täällä. (Tai no, ne ihan viime-viimeiset viimeistelythän tehdään sitten, kun jo asutaan, tai joskus myöhemmin...) Silikonia, akryylimassaa, laattaa, saumaa. Tuntoa, tiiltä, lasia, paneelia. Vetimiä, saranoita, hyllylevyjä, ovenkahvoja. Tässä kuvasaldoa ja selostusta viime aikojen edistyksestä! (Pahoittelen huonolaatuisia kuvia. Aina on niin saakelin pimiää! Eikä Lumiani oikein taivu näin haastaviin kuvausolosuhteisiin.)
 
seinäpintoja valmiina

Suurempi wc sai viikonloppuna Tikkurilan Tunto Hienoa pintaansa, värinä pimpsten eli hohkakivi. Pinnasta tuli hyvä, sellanen kuin toivoinkin! Laatottajan mukaan seinä on kuin asuntomessutalosta (ja tämä oli siis kehu) :-) Turkoosit laatat ovat paikallaan suihkussa ja kylpyhuoneessa, samoin auringonkeltainen tervehdys pienessä vessassa.

lähes kaikki kiintokalusteet on asennettu paikalleen
Kiintokalusteiden asennus on käynyt ammattikirvesmieheltä joutuisasti. Ennemminkin keittiötoimittajalla on ollut vaikeuksia pysyä tahdissa mukana, jos jokin levy on ollut rikki tai saranat vääränlaiset. Käytävän kaapistot aukeavat pomppusaranoilla, ja laatikkojen päälle tulee vielä tammitaso. Keittiössä jääkaappi-pakastimet on integroitu paikalleen, vain astianpesukone (integroitava) ja vetimet ovat asentamatta. Myös rullien päällä oleva suuri saarekkeemme on valmis tammityötasoa lukuunottamatta.

CWP -väliovet
Väliovet saapuivat CWP:ltä eilen, ja tänään ne "nakeltiin" paikalleen. Kahden miehen puhinasta päätelleen kolme desibeliovea painoivat sen verran ettei niitä nyt ihan niin vain nakeltu, mutta kevyet väliovet olivat nimensä veroiset. Vain 70 cm leveä pikkuvessan ovi on melko söpö, väri on LPLY vaneri (viilupinta). Karmit on mätsätty seinän väriin (Tikkurila F497, Paperi). Tykkään näistä ovista ensisilmäyksellä tosi paljon!

Tiileri-takkamme
Takka sai lopullisen silauksensa pintaan, lasi- ja tuhkaluukut paikalleen. Kun vielä poistin piipusta suojamuovin, pääsimme lämmäyttämään ensimmäisiä pikku risukasoja tulipesässä. Elävä tuli kylmässä, teknisessä rakentamisen ympäristössä on jotenkin aivan älyttömän ihana juttu, ja auttaa kuvittelemaan perheemme ruokailemassa takkatulen äärellä, tai olkkarissa sohvan sylissä... (siis istuskelemaan, valkoisella uudella sohvallamme kun ei syödä!!) Korvausilman venttiili istuu olohuoneen puolella takkaan kuin nenä päähän, eikä ole ollenkaan niin ankea ja ruma kuin olin pelännyt.


Wienerbergerin Renaissance -tiiilaatta
Lopuksi vielä pieni kurkistus keittiöön, jossa tiiliseinä on valmis. Uiuiui, kun tuli hieno! (Kyllä aikuiskoulutuksen opiskelijat vaan osaa, kaikenlaista!) Lisää kuvia seinästä, kun sen edessä oleva rosterityötaso on paikallaan ja valaisimet ehkä myös, sähkäri kun lupasi piakkoin tulla asentelemaan sisälle kaikenlaista... Stay tuned :-)

12 kommenttia:

 1. Nyt en kerkiä muuta kommentoimaan kuin pakollisen WAU. Tiililaatta ja väliovet 10+!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Minoon ihan liekeissä molemmista, varsinkin tuosta tiiliseinästä, joka sekin jännitti viime metreille asti (valkoinen on niii-in turvallinen valinta)!

   Poista
 2. Hienolta näyttää! Tuo pikkuvessan oven LPLY väri kuulostaa ihan venäjältä lausuttaessa ja tarkoittaa siis silloin "rakastan" :) (foneettinen kirjoitus jotakuinkin lyply)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän passaa, sellainen salamaihastus näihin oviin tuli kun tilasin CWP:ltä näytepalat kotiin - vaneri (LPLY) sytytti heti :-)

   Poista
 3. Olen lueskellut blogiasi nyt jonkun kuukauden kun ollaan aikalailla suurinpiirtein samoissa työvaiheissa meidän rakennuksella ja kun sulla tuo kirjoitustapa on niin reipasotteinen ja jämpti ja määrätietoinen, ei jahkailua ja laittaiskositävaitätä sisustus höpötystä ja kiiltokuvaa :) Mut hienolta näyttää teillä, tosi hienolta. Mielenkiinnolla ootan kokonaan valmiista kodista kuvia! Oma muutto ois viimeistään ens viikolla, riippuen haluaako että kodista puuttuu yks vai kaks listaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tsemppiä muuttoon! Mun mielestä muuttaminen on itsessään tympeetä sähläämistä, mutta onhan se palkinto to-del-la-kin vaivan arvoinen!

   Poista
 4. En malta odottaa loppukuvia! Mitenkäs tuo aikuiskoulutuskeskuksen opiskelijoiden käyttö käytännössä on onnistunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän aikkarin opiskelijat on TODELLA nohevia tyyppejä. Aikuisia miehiä, ei mitään räkänokkia. Hommat on sujuneet hienosti, kun vaan itse pitää mielessä (kärsimättömyyden hetkinä) että kyse on perustutkinnon opiskelijoista eikä valmiista tekijöistä - tosin tätä seikkaa ei lopputuloksesta huomaa, kun jälki on ihan tosi hyvää. Meillä on koko ajan ollut ammattikirvesmies tai -miehiä myös töissä, joten siinä apuana ja opissa menevät hienosti! (Olen itse aikkarilla töissä, joten sitä kautta tämä on järjestynyt. Aikuiskoulutuskeskus tekee opiskelijatöitä kyllä muillekin kuin henkilökunnalle :-) )

   Poista
 5. Jo vain, saa vissiin heittää hyvästit jännittämiselle, että onko teillä se muutto silloinkuin piti... Hienoa jälkeä teillä! Onnittelut uuden kodin johdosta ja hyvää ensimmäistä joulua siellä! Loppukuvia jään minäkin odottamaan. Kiitos hienosta blogista, niinkuin tuossa yläpuolella toinen anonyymi sanoo, ilo on ollut lukea!

  VastaaPoista
 6. Siis vau, teillä tosiaan on jo melkein valmista! Kuinka pitkä rupeama tuo viimeistelyvaihe on ollut? Musta tuntuu, että tulen itse olemaan siinä vaiheessa kaikkein kärsimättömin, kun kaikki on jo melkein käden ulottuvilla mutta silti miljoona pientä asiaa on vielä kesken.

  VastaaPoista
 7. Miten kävi MacGyver -viritelmälle? Toteutuiko se? Meidän muutto siirtyi ainakin joulukuun puoleenväliin, kiitos miehen, joka ei saanut tilattua kattoturvajutskia ja rännejä ajoissa. :( Ne pitää kai olla, että saa muuttoluvan. Mutta jippii, te pääsette jo aivan kohta omaan kotiin!

  VastaaPoista
 8. Kiitos onnitteluista, tosin eihän tässä vielä uutta kotia asuta, mutta piakkoin kuitenkin :-)

  Viimeistelyvaihe alkoi varmaankin silloin, kun maalari lähti ja kirvesmiehet tuli ulkovuorilaudoituksen parista takaisin sisälle. Tuon "rakennusprojektin aikataulu" -sivuni mukaan se oli viikon 45 alussa, joten eihän siitä ole vasta kuin 2,5 viikkoa! Tämä viikko tässä vielä menee, ja ens viikosta jonnin verran. Sitten pitäis päästä siivoilemaan. Tosin nyt kun Sartsa pelottelee kattoturvajutskilla ja ränneillä, niin mistäs sen tietää millon muutetaan... (Jaiks! Täytyykin heti huomenna selvittää, oliko tää mun vastuulla vai onko mies jo hoitanut asian!) :-)

  MacGyver-viritelmä elää ja voi hyvin! Kaapit on jo kaikki eteisen seinällä ja ketjut, koukut ja liinat ympärillä. Vielä ketjujen lyhennystä ja kiristämistä, niin siinä on ja pysyy. Laitan sitten juttua kun saadaan sekin ihan valmiiksi!

  VastaaPoista