keskiviikko 27. marraskuuta 2013

valoa

Kuva yllä keittiöstä allrumiin päin, kuva alla keittiöstä olohuoneeseen.

Antakaa mulle valoa. Tai ainakin energiajuomaa... Tai ehkä mieluiten tyyny ja peitto. Ja antakaa mun nukkua koko muuton yli! Eilen olin aivan haljeta innostuksesta, kun kirvesmies oli sitä mieltä, ettei mikään estä meitä muuttamasta ensi viikolla. Tänään on voimat aivan nollilla. Kun töissä on vähänkin vaativampi päivä, kuten tänään, ei energiaa tunnu jäävän enää mihinkään muuhun. Näinhän se on, että psyykkisen energian määrä on rajallinen sekin - fyysisestä puhumattakaan.

Niin, ja onhan mulle annettu valohoitoa. Sähkäriporukka on maanantaista lähtien valaissut taloamme! Yllä kuvissa näkyvät kattokiskot, joita tulee noin 90 m2 kokoiseen "tupaan", poislukien kaksi makuuhuonetta. Olohuoneessa on kahdessa kiskossa yhteensä 8 valaisinta, keittiö-ruokailutilassa saman verran, ja allrumissa yhteensä 6 valaisinta. Kiskoissa olevat valaisimet ovat Lumiancen Beacon. Jos joskus innostuu, voi näihin kiskoihin vaihtaa toisenlaiset valaisimet. Nyt haussa oli vähäeleiset, modernit pienet kohdevalaisimet.kiskovalaisin Lumiance Beacon

3 kommenttia:

 1. Onpas kiva nähdä, että muillakin on valokiskot käytössä :)
  Meillä ne ovat vasta tuossa eteisen lattialla valtavassa (ja aina tiellä olevassa) paketissa vartoamassa, että saadaan tarpeeksi iso auto lainaan, että voidaan viedä ne raksalle.

  Mun mielestä nuo kiskot ovat ihan huippu ratkaisu tällaisille ihmisille, jotka tykkäävät vaihtaa järjestystä ja inhoavat liian isoja päätöksiä. Jos kattoihin olisi tarvinnut leikata spottien kolot ja päättää pysyvät paikat, niin en kyllä tietäisi vieläkään, missä niiden pitäisi olla. Kiskoilla voi vaihtaa valojen paikkoja ja suuntia helpommin samoin kun määrää. Meille tuleekin kaikki huoneisiin noita, niin voi sitten vaihdella lukumääriä myös huoneiden välillä.
  Tulipa pitkä sepustus, mutta pointti oli se, että iso peukku ylös! Hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Liisa! Itse tykkään näistä meidän valokiskoista tosi paljon. Joku vika mussa on, kun epäsuora (lednauha)valaistus ei iske muhun ollenkaan. Erilaiset upotetut valaisimet (halogeenit, led-paneelit) on jotenkin sopimattoman näköisiä viistolla kattopinnalla, siis minun silmääni. Toistaiseksi näiden valoteho näyttää vähän köykäiseltä, kun korkeimmalla olevat on kuitenkin noin 4 m korkeudessa, mutta tätä asianlaitaahan on onneksi helppo muuttaa vaihtamalla tehokkaamman lampun valaisimeen! Halogeenien valossa ja valokehässä on jotain mun tyylitajuuni vetoavaa kauneutta.

   Poista
  2. Olen täysin samaa mieltä, niin tuosta epäsuorasta valosta kuin niistä upotetuista spoteista :)

   Poista