perjantai 13. joulukuuta 2013

auringonpaistetta arkeen!

Tämä meidän pikkuvessa on niin söpö, etten kerta kaikkiaan malta rakentaa sitä yhtään valmiimmaksi vaan kuvaamaan oli jo päästävä :-) Kyse ei todellakaan ole edes mistään pikku stailauksen puutteesta, vaan rakentamisen viimeisistä vaiheista: ovi pitäisi kiertää listoilla, teipinjämät pitäisi raaputtaa irti lattianrajasta pöntön takaa, lattian ja laatan sauma pitäisi viimeistellä mustalla silikonilla, peili liimata paikalleen, siistiä katon ja seinän sekä laatan ja seinän rajat, asentaa paperiteline ja hylly seinälle... (Ja tämä kaikki vain 1,3 neliön kopissa, joten voitte kuvitella kuinka paljon hommaa tässä koko talossa on!) Vaan meille kun kelpaa vähemmänkin valmis, niin aivan sujuvasti jo elellään tällaisen pienen keskeneräisyyden keskellä. 
Seinäpaniikkini ratkesi sekä isommassa että tässä pienemmässä vessassa samalla tavalla. Koska kumimatto ei tarvitse alleen vedeneritystä, vedeneristys laitettiin lattian ja seinän rajaan sekä nostettiin 10 cm seinälle. Vedeneristeen päälle ei voi laittaa tasoitteita, joten lattianrajaan laatoitettiin pesuhuoneen ylijäämälaatoilla lista. Seinät käsittelin Tikkurilan Tunto Hieno -struktuuripinnoitteella, väri pimpsten eli hohkakivi. Keltainen, valkoinen ja lämmin harmaa pimpsten sopivat hyvin yhteen.


Kumimatto meets laatta meets Tunto hieno.

Wc-istuin Laufenilta.

Hana on Mora Mmix, allas Ikeasta. Seinässä Tunto hieno -kuviointia.

Lokakuussa Kädentaitomessuilta bongatut Susikon keraamiset kyltit löytävät paikkansa.
Pikkuvessa sijaitsee talon takaosan käytävässä, kuva olohuoneesta käytävään.
Vasemmalla ovi tyttären huoneeseen (omakuva ovessa!), keskellä ovi pikkuvessaan ja 
oikealla käynti kylpyhuoneeseen/kodinhoitohuoneeseen. Käytävän päästä kulku pihasaunalle.


 

5 kommenttia:

 1. Jaksatkohan vastata hässäkässä yhteen tekniseen kysymykseen? :) Allaskaluste taitaa olla Lillången, eikö niin? Roiskuttaako vettä? Olen saanut blogiini pari huonoa kommenttia tuota koskien, ja nyt hieman hirvittää mitä tuleman pitää (meille on tulossa siis 80 cm Lillången). T.K http://talomaunulaan.blogspot.fi/2013/10/ikea-oras-ne-yhteen-soppii.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Toki jaksan vastailla :) Itsekin sain vastaavan kommentin tai luin sen muualta allasta koskien, erityisesti kuulemma roiskuttaa automaattisen hanan kanssa. Meillä on normihana, eikä ole roiskunut yhtään. Asia on helppo huomata, altaan takana oleva tuntoseinä on vielä suojaamatta saunasatulla joten roiskeet näkyvät helposti huokoisella pinnalla! Tai siis näkyisivät :) Ja allaskaluste siis Lillången, Se pienistä pienin.

   Poista
  2. Voi kiitos sinä ihana ihminen! Huokaisen helpotuksesta, ehkä meilläkään ei tule ongelmia asian kanssa. Ihanaa!

   Poista
 2. Hyvältä näyttää tuo Tunto Hieno, josta meilissä muutamia päiviä sitten kyselinkin :).

  VastaaPoista
 3. Ihania tunnelmia! Tuo keltainen on herkullisen aurinkoinen ja sopii ihanasti Tunto-seinän kanssa :) Kontrastit ja rohkeat värit tuo luonnetta sisustukseen. Otan tästä kyllä inspiraatiota!

  VastaaPoista