sunnuntai 15. joulukuuta 2013

kaaoksenhallintaa

Yksi kohta kodissamme on ollut valmis (tai noh, melkein valmis) jo ennen muuttoa. Viisihenkisen perheen arjessa sekä eteinen että vaatehuone ovat hermokeskuksia, joiden vain yksinkertaisesti tulee toimia. Eteinen ei vielä ole ihan priimakunnossa, koskapa työmiehet kulkevat sitä kautta saunantekoon. Mutta vaatehuone! (Väliaikaiskodissa suurinta tuskaa tuottivat aina väärissä paikoissa olevat vaatekasat, niin sisä- kuin ulkovaatteitakin. Säilytystilaa oli liian vähän, ja se vähäinen ihan väärässä paikassa eli yläkerrassa, jossa ei juuri oleiltu. Muistojani väliaikaiskodissa vietetystä 1,5 vuodesta värittävätkin kaiken kokoiset ja näköiset vaatekasat...)


Vaatehuoneemme on noin 7,5 neliön huone, jossa on (avattava) ikkuna sekä yhteensä 6 metriä säilytystilaa noin 2,5 metrin korkeudelta. Valitsimme vaatehuoneeseen Ikean Pax -sarjan valkoiset kaapinrungot. Vasemmalla sivustalla rungot ovat 60 cm syvät, oikealla sivustalla 35 cm syvät. Hyllyjen väliin jää erittäin hyvin pukeutumistilaa, 125 cm. Hyllyjen muodostaman käytävän päässä on ikkuna ja valaisin, sekä tietenkin peili. Kattoon tulee vielä (ehkä ensi viikolla?) kaksi erittäin tehokasta led-paneelia, mutta nyt on pärjätty Ikean Musik -valaisimella, jonka alle peili jonain päivänä ripustetaan. Vaatehuone liittyy talon yksityisempään päätyyn ja käytävään oviaukon kautta.

Vajaan kahden viikon asumisella voin todeta, että vaatehuonejärjestely toimii - talossa ajelehtivat tai pesusta tulevat kuivat vaatteet viikataan kaikki samaan paikkaan. Ei siis mitään huoneesta toiseen kulkemista! 

Koskapa oman vaatehuoneen kuvaaminen tuntuu jotenkin minulle sopimattomalta - en todellakaan ole mikään lifestyle -bloggaaja joka haluaisi esitellä garderoobiaan - on tässä mustavalkokuvia vaatehuoneesta sekä ajalta ennen muuttoa että pari kuvaa muuton jälkeen.


5 kommenttia:

 1. Hei, teillä on vissiin koko perheen kaikki vaatetavara tuossa samassa yhdessä paikassa( pl. kausivaatteet tms. )? Entä onko vielä makuuhuoneissa erikseen vaatekaappeja? Tuollaisesta koko perheen yhteisestä vaatehuoneesta (jos se sellainen on siis..) haaveilen myös, että saisi pyykkihuollon jälkeen kerralla kaikki vaatteet paikoilleen , eikä niitä tarvitsisi kuskailla ympäri taloa oleviin kaappeihin. Varmaan pölyn määräkin vähenisi ja jos tuo olisi vielä logistisesti kodarin vieressä, niin avot...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kyllä, koko perheen arki- ja juhlavaatteet ovat tässä yhdessä vaatehuoneessa. Kausivaatteille (päällysvaatteet) ja osin myös harrastuskamoille on tilaa sekä eteisessä että parhaillaan valmistuvassa kuraeteisessä. Kolmessa makuuhuoneessa ei ole kaappeja ollenkaan, yhdessä (aikuisten) makuuhuoneessa on seinän pituudelta kaappeja pöytäliinoille, vieraspeitoille ja -tyynyille, vuodevaatteille yms. sekä käytävän kaapeissa tilaa pyyhkeille, pefleteille, aamutakeille jne. Toistaiseksi säilytystilaa tuntuu olevan yllin kyllin, mutta valitettavasti tilanne tuppaa muuttumaan asumisen myötä :-)

   Poista
 2. Säilytystilaa näyttää todellakin olevan yllin kyllin :) Kysyisin kokemuksia vaatetangoista - teillä näyttää olevan "poikittaiset" tangot ripustettaville vaatteille perinteisten "pitkittäisten" tankojen ohella. Olen ajatellut, että niihin ei oikein kunnolla vaatteita mahdu, vaan mitä mieltä olet käyttökokemustesi perusteella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, eihän tuollaiset poikittaiset tangot ole mitään tilan maksimoijia. Vaatehuoneemme oikealla sivustalla runkosyvyys on siis vain noin 35 cm, joten siihen ei tavallista tankoa mahdu, mutta tällainen poikittainen kyllä. Jos tilalle vaihtaisi kolme laatikkoa tai koria, menisi niihin paljon enemmän tavaraa, mutta meillä on aika lailla tarvetta tangoille, kun on mekkoa ja paitapuseroa ja pukua ja ja ja... Hyvin näihin poikittaisiinkin mahtuu tyttöjen mekot ja mieheni paitapuserot - mulle jää sitten ne oikeat tangot 60 cm syvässä kaapissa!

   Poista
 3. Niinpä niin - poikittaiset tangot siis sopivat 35 cm syviin kaappeihin, hmmm (enpä olisi itse tälläistä ratkaisua keksinyt)... kätevää! :)

  VastaaPoista