sunnuntai 8. joulukuuta 2013

keittiösunnuntai

Eilisen postaukseni olohuoneaiheesta huolimatta tästä viikonlopusta, saati sunnuntaista, ei tullut sohvalla löhöilyä tai syleilyä. Ei, tuli keittiösunnuntai.

Jo viikolla oli näköpiirissä ongelmia astianpesukoneen asennuksen kanssa. Astianpesukone tulee meillä keittiössä korkeaan kaapistoseinään integroituna. Sen enempiä avautumatta voin sanoa, ettei kone mene paikalleen ja että pestessä jostain vuotaa vettä. Pahin skenaario tietenkin on, että koneelta viemäriin tuleva kuparinen poistovesiputki on rikki ja joudutaan uusimaan / vetämään uudestaan. Kone kun sijaitsee eri seinällä kuin viemäri, joten pahimmillaan... No, enpä ala maalaamaan vielä piruja seinille. Annetaanpa ammattilaisten ensin raapia päätään ja miettiä ja tutkia, missä vika ja mitä tehdään.

On siis ihmetelty vettä keittiön lattialla (joka on, onni onnettomuudessa, vedenpitävää kumimattoa!) ja kontattu allaskaapissa. Ja tiskattu käsin, mikä sekin on ihan hauskaa vaihtelua arkeen - sunnuntaina. Tuskin enää viikolla kaikessa kiireessä astioiden kerääntyessä kahteen altaaseen täyttäen ne kokonaan.

Ei niin ikävää ettei jotain hyvääkin: netti toimii! Ja vaatteidenpesukone, lämmitys, ilmanvaihto, takka, valot, televisio, sähköt ylipäätään... Eihän tässä ole oikeastaan mitään hätää :-) (Silti, tiskari palkataan ruokapalkalla. Tai hyvä putkimies. Mrrr.)

4 kommenttia:

 1. Voi ei :( toivottavasti kaikki selviää parhain päin! Onneksi teillä on tuo "suurtalouskeittiön" pesuhana keittiössä :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Teillä on tosi upeaa! Kurja homma tiskikoneen kanssa, toivottavasti vika on mahdollisimman pieni ja korjaantuu sukkelasti. Voin kuvitella, miltä tuntuu käsin tiskaaminen (nimim. en ole tehnyt sitä vapaaehtoisesti melkein kymmeneen vuoteen).

  VastaaPoista
 3. Kiitos myötätunnosta, on se hassua miten uudessa kodissa jopa TISKAAMINEN tuntuu kivalta?! Varmaan tämä taika raukeaisi melko pian (nimim. en myöskään ole vapaaehtoisesti tiskannut vuosiin), tosin nyt tiskari taas toimii joten en pääse testaamaan miten kauan olisin jaksanut :-)

  VastaaPoista
 4. Ihanan tunnelmallinen tiiliseinä!

  VastaaPoista