maanantai 23. joulukuuta 2013

musta ruokapöytä

Sain syyskuussa inspiraation Muuton 70/70 pöydästä. Tällainen olisi saatava, omilla mitoilla! Simppeli, tyylikäs, toimiva. Siispä pöytälevy tilaukseen ja pöydänjaloista neuvottelemaan tutun metallimiehen juttusille.


Pöytälevyn tilasin Bambula -blogin vinkin perusteella Tälli Oy:n kautta Formicalta, jonka valmistama korkeapainelaminaatti on sitä ainoaa oikeaa IKI-levyä. Palvelu pelaa, sillä Formica lähetti nätissä paketissa valitsemani värivaihtoehdot nähtäväkseni ennen päätöksen tekoa (maksutta!). Valintani osui lopulta mustaan laminaattiin vanerireunalla. Musta pöytä antaa kivasti tunnelmaa ja syvyyttä keittiöön, joka on itsessäänkin jo aika "mausteinen". Pöytälevyn mitat ovat 110x175 cm. Tilaamani pöytälevyn hinnaksi alveineen ja rahteineen tuli noin 370 euroa.

Pöydänjalat minulle tekaisi upea metallimies ja niin näppärästi, että tekisi kyllä mieli tilata näitä lisääkin :-) Jalkarakenne on "lattarautaa" ja melkoisen painava. Valmis kehikko roudattiin maalattavaksi mattamustaksi, sen jälkeen kotiin ja liimaukseen levyn kanssa - a vot!

metallimiehen pajalla...
kotona jo mattamustaksi maalattuna...

... ja levy päälle liimattuna.
pöytä paikallaan ruokailutilassaIhanaa joulua jokaiselle lukijalleni!
Nyt tämä bloggaaja keskittyy joulusiivousten jälkeen sotkemaan kaikki paikat hujan hajan, palataan siis kuulolle pyhien jälkeen :-)

13 kommenttia:

 1. Tosi makee tuo pöytä! Istuu teille hirmu hyvin. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks vaan olekki! Tykkään tosi paljon tästä pöydästä, haluan näitä lisääkin :-)

   Poista
 2. Tosi hyvän näköinen pöytä tuli. Tuota jalan mallia voisi käyttää moneenkin kohteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, suunnitelmissa onkin jo vaikka mitä projekteja tämän pohjalta :-)

   Poista
 3. Sain vinkin, että olitte tehneet Muuton 70/70 -tyylisen pöydän ja täältähän se löytyikin! Tykkään hirmuisesti pöydästä, todella kaunis. Mietimme myös DIY-pöytää ja olisin kysäissyt tuosta pöytälevystä: laminaattipintainen kiinnostaisi myös meitä, mutta vähän paksumpana levynä. Tuliko teille siis koko levy Formicalta? Jostain sain sen käsityksen, että sieltä tulisi vain pinnoite ja se sitten kiinnitetään levyyn jossain muualla. Formican sivuista ei hirveästi ollut apua ja ajattelin ideaani vähän vielä kehitellä ennen kuin otan heihin yhteyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kyllä, koko pöytälevy tuli Formicalta. Tälli Oy markkinoi ja laskuttaa näitä Formica Oy:n tuotteita (linkit firmoihin löytyy tekstistä). Pöytälevyn paksuudessa on valinnanvaraa, itse taisin valita aivan sieltä ohkaisimmasta päästä, vaihteluna aiemmille pöydillemme. Kannattaa ottaa yhteyttä ja kysellä, niitä näytepalojakin sieltä tosiaan voi tilata ihan maksutta jotta voi fiilistellä pöytäpintaa :-) Aiemmin meillä on ollut vain puupöytiä, ja niihin verrattuna tämä IKI-levy on kyllä kivan hygieenisen tuntuinen kun on niin sileä ja helppo puhdistaa. Vastapainona sitten rasvatahrat yms. näkyy paljon paremmin kuin puupinnassa :-)

   Poista
 4. Kiitos! Otankin tuonne yhteyttä ja pyydän näytepaloja!

  VastaaPoista
 5. Voi juku, kuinka hyvännäköinen pöytä, Tykkään! ..en tiiä mistä kautta nyt eksyin blogiisi ja oli pakko kommentoida :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SuSu kivasta kommentistasi ja tervetuloa eksymään tänne uudestaankin :-)

   Poista
 6. Hei! Haluaisitko vinkata tuon metallimiehen yhteystietoja? Meillä on paksuista vanhoista lankuista tehty tv-tason se taso-osa, ja haluttaisiin siihen juurikin lattaraudasta teetetyt jalat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Laitathan viestiä oikean sivupalkin yhteydenottolomakkeella, niin vastaan suoraan sinulle :-)

   Poista
 7. Tämä pöytä pn kyllä tosi kiva! Olen miettinyt ruokapöytää meillekin tällä idealla. Pitäisi ensin vain löytää joki hyvä metallimies täältä etelästä :) Miten ja millä liimasitte pöytälevyn jalkoihin kiinni? Mitä luulet, toimisiko samalla idealla tehty penkki ruokapöydän kanssa? Mietin lähinnä että onkohan liian raskas penkiksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos kivasta kommentistasi! Metallimiehiä (ja tulevia) voi löytää mm. ammattiopistoista, nuorten työpajoilta ja aikuiskoulutuksesta, aitojen firmojen lisäksi :-) Voisi toimia penkkinäkin, jos ei ole liian pitkä "jänneväli" jotta ei joustaisi keskeltä. Ei muuta kuin suunnittelemaan ja kokeilemaan!

   Poista