sunnuntai 1. joulukuuta 2013

puupintoja

Sunnuntainen tervehdys muuttolaatikoiden ja kaaoksen keskeltä! Täällä väliaikaisasunnossa on mahdoton hulina käynnissä, kun joka huonetta puretaan Grundellin muuttolaatikoihin (vain 16 snt/laatikko/vuorokausi!) ja jätesäkkeihin. Talolla puolestaan näyttää jo hurjan hyvältä, kun mieheni kavereineen on eilisestä lähtien siivonnut paikkoja muuttokuntoon. Ja tämän kaaoksen vastapainoksi siellä on mimimalistista ja avaraa ilman huonekaluja ja tavaraähkyä. Ehdinpä se minäkin sinne pääkallopaikalle hajottamaan sormenpääni Ikean vaatehuonetta ja Metod-kirjahyllyäni kootessani. 

Viimeiset pinnat saatiin valmiiksi perjantaina. Vaneri on varmaankin tämän aikakauden juttu, joka on hetken kuluttua ihan passé. Mutta eipä haittaa tippaakaan, sillä ainakin tänään se näytti erittäin makealta! Ihan summanmutikassa tekemäni valinnat vanerin kaveriksi - parketti, vaneriviiluovet ja koivuviiluiset ovenkarmit - istuvat erittäin hyvin kokonaisuuteen. Mitäs sinä tykkäät?

Olohuonetta. Lattiassa Timberwise Tammi Classic.
Seinässä rautakaupan 4 mm koivuvaneri. Sähköjä vaille valmista.
CWP:n viiluovi LPLY vaneri, karmi koivuviilua. Ovenpanike rautakaupasta.
Portaikossa voi jo nähdä pilkahduksen mustasta Eclisse -liukuovesta :-)
 
Suklaanmakuisia joulukuun kalenteriaamuja lukijalleni! 

 

12 kommenttia:

 1. Tykkään! Ja paljon! Eipä vaikuta valinnat summanmutikalta valituilta :) Onnea jo näin etukäteen muuttoluvasta. Lämpimän ja linjakkaan kodin olette saaneet aikaan <3

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvältä näyttää! Voimia muuttopuuhiin!

  VastaaPoista
 3. Vau, makeen näköinen vaneriseinä(mä)! Mikä tila sen takana on, ja ovatko seinät auki ylhäältä vai onko siellä lasi? Meillä on väliaikainen ulko-ovi vanerista ja se on niin kaunis, että olen miettinyt pääni puhki, mihin materiaalia voitaisiin sisällä käyttää (tosin mieheni ei taitaisi suostua kuitenkaan...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaneriseinien takana on kaksostyttöjemme makuuhuoneet. Yläosat ovat vielä auki, mutta tolppien väliin on tulossa lasit. Mun täytyy varoa, etten tunge vaneria joka paikkaan, sen verran kivalta se tosiaan näyttää!

   Poista
 4. Tosi kivalta näyttää ja varsinkin nuo väliovet sopivat kyllä todella hyvin kokonaisuuteen. Wau!!

  VastaaPoista
 5. Vertailitko muuten paljon noiden väliovien hintoja? Oliko kovin hinnakkaat nuo Cwp:n ovet?

  Meillä olisi nyt ajankohtainen tämä asia ja nuo teidän ovet ovat niin hienot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne! Vertailin väliovia, niiden laatua, ulkonäköä ja hintaa rakentamisen matkan varrella jatkuvasti, koska tämä oli yksi vaikeimmista päätöksistä. CWP-ovien hintatietoja olen kertoillut kommenttiosiossa tekstissä 'kun on pakko päättää' täällä: http://hemmahosoja.blogspot.fi/2013/09/kun-on-pakko-paattaa-1.html#comment-form. Eli ovet ovat vähän arvokkaammat kuin ihan rautakaupan perusovet, mutta myöskin viimeistellymmät - meillä esimerkiksi karmit on maalattu samalla sävyllä kuin seinät, jolloin eivät pomppaa esiin. Lisäksi tuohon vaneriseinälle mätsättiin karmit koivuvaneriin, eli karmit ovat koivuviilua. Loppulaskussa tuollaiselle vanerikuvioidulle ovelle "kevyt viiluovi 9x21, karmi 92 mm (meidän sävyyn) valkoinen, ei kynnystä" tuli hintaa alveineen noin 315 e.

   Poista
 6. Hienot ovet, ja sopivat hyvin niin vaneriseinään kuin parkettiinkin! Meille väliovet aiheuttavat niin paljon päänvaivaa, että taidetaan jättää kohta kokonaan laittamatta. Toiveissa olisi jotain vähän erilaista ja mieluiten listatonta. Avecin ovet pudotettiin kuitenkin pois laskuista ja nyt olisi pohdinnassa juuri nuo samat CWP-ovet. Mietityttää kuitenkin tuleeko meidän tapauksessa sitten vähän liikaa puupintaa ja miten sopii lattian kanssa. Joka sekin on päättämättä. :) Onnistuitteko asentamaan ovet ilman listoja tai laitoitteko karmien kanssa saman väriset ovilistat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Saara! Emme yrittäneetkään asentaa ovia ilman listoja, mulla ei vain olisi hermot kestäneet sitä tarkkuuden määrä melko ripeästi edenneessä projektissa. Mätsättiin ovien karmit ja seinän sävy samaksi (paperinvalkoinen), sekä tietenkin myös valkoiset ovet samaan sävyyn. Ovien ympärykset odottavat yhä listoja. Suunnitelmissani on ostaa puuvalmista, mahdollisimman kapeaa ja ohutta listaa (jolla kuitenkin saa karmien ja oviaukon välisen raon täytettyä) ja maalata se samaan paperinvalkoiseen sävyyn. Näin listat ovat ehkä mahdollisimman näkymättömät? Hope so! Tämän postauksen kuvassa näkyvät puuviiluovet vaneriseinällä asennettiin ilman listoja vanerin puolelta, sillä vaneri saatiin vietyä ovenkarmin ja oviaukon välisen raon ylitse korvaamaan lista. Huoneiden sisäpuolelle asennetaan ne valkoiset listat (jonain päivänä :-)

   Poista
 7. Moi, oletteko laittaneet tuon 4 mm seinävanerin cyprok-levyn päälle vai suoraan ruonkotolppiin? Onko se ihan tavallista rautakaupan koivuvaneria vai onko erityisesti sisustusvaneria? Muistatko mistä ostitte sen ja minkä hintaista oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Meillä seinät rakennettiin vähän hassusti, kun yläosa tulee lasista. Alaosassa on siis 4 mm koivuvanerin alla paksumpi rakennusvanerilevy, joka oli sellaista sinivihreäksi värjättyä. Se oli tosi tukevaa ja korvasi siis gyprokin, ja tämä ohut koivuvaneri kiinnitettiin naulaamalla suoraan siihen alla olevaan paksumpaan rakennuslevyyn. Koivuvaneri on ihan K-Raudan peruskamaa, ostettiin Oulusta Äimäraution K-Raudasta :-) Hintaa en muista ollenkaan!

   Poista