sunnuntai 22. joulukuuta 2013

saunasiipi valmistuu

Tervetuloa jouluvieraat, nyt on vierashuone pesu- ja wc-tiloineen valmis! (Linkistä pääset aiempaan kirjoitukseeni saunasiiven arkkitehtuurista.)

Muu perhe lähti perjantaina reissuun, jotta tämä äippä saa rauhassa siivoilla ja laittaa joulua. Nooh... Tämä äippä tais olla enemmän hauskanpidon tarpeessa, koska moppiin ja luutuun kävin käsiksi vasta tänä aamuna. Siivouksen lomassa olikin sitten helppo napsia kuvia (lähes) valmiista tiloista!

Ikean Blanda Blank -tarjoilukulho wc:n malja-altaana


Muutimme noin kolme viikkoa sitten keskeneräiseen taloon, jossa eteisestä alkava "saunasiipi" jäi keskeneräiseksi ja muu osa talosta oli valmiina (niitä "paria" klassista listaa lukuunottamatta ;-). Muuttomme jälkeen työmiehet ovat jatkaneet hommiaan pukuhuoneen ja pesuhuoneen katon kanssa, ja sähkäri on laittanut valoja paikalleen kattojen valmistumisen tahdissa. Lomien jälkeen työmiehet jatkavat sisäsaunan parissa, kuraeteinenkin tarvitsee vielä helmalaatat paikalleen.

Tuvasta käydään saunasiipeen eteisen kautta, joka on erotettu
tuvasta Eclisse pocket -liukuovella.
Alla on kuvia valmiihkosta eteisestämme. Kaapit todellakin roikkuvat seinällä (ja ilmassa!) osittain MacGyver -viritelmäni avulla, jota vielä viilataan kunhan ennätetään, joten siitä enemmän kuvia myöhemmin. Erityisen ilahtunut olen tyylikkäistä kattovalaisimista. Tötterö-tyylin keksin muistaakseni moderni puutalo -blogin ravintolakuvasta :-) Insipiksiä voi siis löytää monestakin paikasta! Eteiseen seinävalaisinten väliin ja alapuolelle tulee jonkinlainen muistitaulu sekä hylly pikkutavaralle, sitten joskus... Muutosta toiseen mukanani raahaamani arkku palvelkoot istumatasona, kunnes keksin  millaisen penkin tai jakkaroita tänne haluan.

Eteinen ulko-ovelta kuvattuna. Musta liukuovi jää oikealle.
Eteisestä kuljetaan vessaan ja pukuhuoneeseen, jonka takana ph ja sauna.
Listoja vaille valmista :-)

Talomme toinen, suurempi vessa sijaitsee eteisen yhteydessä ja palvelee etenkin vieraita. Siksipä vessassa pärjätään vähäisemmällä säilytystilalla ja ilme onkin vielä melko pelkistetty. Ikean tarjoilukulhosta todellakin tuli mitä mainioin rosterinen malja-allas! Hanan valitsin korkeuden ja bideehanatoiminnon perusteella, eikä vaihtoehtoja niin kauheasti ollutkaan. Ihan kaikista mieluisin ei tämä Oras Cubista ole, mutta silmä tottunee ajan kanssa. Vessan seinissä on omin pikku kätösin sutimani Tikkurilan Tunto hieno struktuuripinnoite, joka näyttää katossa olevien halogeenien (samat kuin eteisessä) valokeilassa kivalta! Peiliä vielä mallailen, olin ajatellut pyöreää, mutta ehkä se olisi vähän liikaa pyöreän altaan kanssa. Mietinnässä siis.Tammitasot Bauhaus, laatikko ja vedin Keittiömaailma. Wc-istuin Laufen.
Pukuhuone on valmis, kalusteita vailla. Pesuhuoneeseen menevään aukkoon ostan Vihta-Ovien lasiliukuoven, kunhan saan aikaiseksi ja rahaakin lisää jostain :-) Puku- ja pesuhuoneiden välissä ylhäällä olevassa seinän aukossa sen sijaan on jo lasi paikallaan. Pesuhuoneen katossa on kaksi halogeenia sekä led-valot ammeen yllä (joka odottaa varastollamme, että joku noutaisi sen kotiin).

Eteisestä pukuhuoneeseen ja pesuhuoneeseen
Katossa tervaleppäpaneeli, 120 mm leveänä.
Hanat Mora Mmix. Näistä hanojen oikealla puolella on vielä yksi hana ammeelle.
Tangot suihkupidikkeineen on vielä asentamatta.
Pesuhuoneen päätyseinä saunan suunnalta kuvattuna. Ammeen paikka on led-valojen ja ikkunan alla.

Kyllä tämän päivän huhkimisen jälkeen olikin mukava saada perhe kotiin ja lämmittää pihasauna. Laskeutua hiljalleen joulunviettoon. Ottaa vieraita vastaan, unohtaa keskeneräisyys. Sammuttaa valot ja fiilistellä kynttilänvalossa. Ruokapöytäkin saatiin valmiiksi joulua varten, jospa siitä saisin lyhyen postauksen aikaiseksi jossain välissä - vilahduksen voi jo nähdä toiseksi ylimmässä kuvassa :-) 

Ihanaa joulunodotusta sinulle! 5 kommenttia:

 1. Hyvää joulua myös sinne päin! Taas sain teiltä yhden idean toteutettavaksi eli kylpyhuoneen "lasi-ikkuna". Kiitos jälleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiva, jos saat meiltä ideioita ainakin harkittavaksi asti :-) Itse tykkään tuosta simppelistä yksityiskohdasta, seinän yläosan lasista, tosi paljon. Erityisen hyvältä se näyttää pesuhuoneen puolelta, jossa jatkuu seinästä seinään (pukuhuoneen puolella ei samaan toteutukseen pystynyt). Teillä suunnittelu ja pohjan mallaillu jatkuu, innostusta ja inspiraatiota teille!

   Poista
 2. Mulla on malja-allashanaongelma. Kuinkahan paljon mahtaa teillä olla väli kipon yläreunasta hanan vedentulokohtaan? Siis pystysuoraan, kuinka paljon kippoa korkeammalla se hana on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ja kiitos oivaltavasta uusimmasta blogijutustanne :-) Malja-altaat ja hanat on todellakin ongelmallisia. Meillä meni ihan arvalla, sopiiko yhteen vaiko eikö. Kädet ainakin mahtuu hyvin pesemään, kun tuo pyytämäsi mitta - kipon yläreunasta vedentulokohtaan - on 12 cm. Vähempikin olisi riittänyt? Onneksi kippo on syvä, eikä roiskuva vesi kuitenkaan ihan yli äyräidensä roisku.

   Poista
 3. Kiitoksia ihanasta postauksesta ja teräs-altaan ideoinnista! Tämä idea pelasti meidän rakennuskohteen allasongelman kokonaan, ilman blogiasi ei olisi tämä Blanda Blank - idea tullut kyllä mieleen.

  VastaaPoista