sunnuntai 12. tammikuuta 2014

makkarissakin keskeneräistä...

Makuuhuoneet ovat tässä keskeneräisessä kodissa ehkä vähiten sisustetut, sekä vanhempien että lasten makuuhuoneet. Nyt lapseni synttäreiden kunniaksi yritin pedata vanhempien makkarin siististi ja siivota ylimääräiset roinat kaappeihin. Illalla, vieraiden jo lähdettyä, kävin nappaamassa pari kuvaa (vielä) siivosta makkarista. Keskeneräistä, sanoisin. Seinävalaisimet puuttuvat, samoin sängynpääty ja toisen puolen yöpöytä. Syksyllä ostin jo tarvikkeet sängynpäätyä varten, kakkoskakkosta ja 9 mm koivuvaneria, vaan talventulo yllätti ja muuton jälkeen ei ole oikein ollut paikkaa missä pyöritellä ja leikellä suurta vanerilevyä. Taisivatpa nuo kirvesmiehetkin leikkoa sen jo tarpeisiinsa. Keväällä sitten uudestaan asian kimppuun :-)

makuuhuone oviaukon suunnalta
Yksi seinäntäysi 40 cm syviä kaappeja
Suuren ikkunan takana kaunis mäntymetsä, mutta kuvaushetkellä vain pimeää...
Kaapin vetimet ovat löytöni Keittiömaailman vedinlaatikosta, ihastuin silmänräpäyksessä! Näitä on myös jemmassa, jotta voin esim. kiinnittää seinälle vaakaan henkareiden tai koukkujen ja vaatteiden ripustamista varten.

Tässä makuuhuoneessa nukutaan todella hyvin. Huone on viileä, vedoton, omalla ilmanvaihdollaan ja ääntäeristävällä ovella varustettu. Huone sijaitsee talon itänurkalla, mäntymetsän sylissä. Aurinko ei pääse koko päivänä porottamaan huoneeseen, kesälläkään. Vielä vähän viilausta niin huone on nukkumaominaisuuksien lisäksi myös kaunis katsella.

Nämä vielä makkariin, ja alkaa olla valmista.

6 kommenttia:

 1. Suunnitelmat makkarin suhteen näyttävät oikein mallikkailta. Ja ideasi vetimistä ripustimina täytyy jälleen kerran pistää korvan taakse! Mistä sä oikein keksitä näitä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Kaikesta nirsoudestani huolimatta olen aika simppeli ihminen - kun näen kivan kuvan (kuten yllä makkari mustalla lattialla ja seinällä olevalla yöpöydällä), päätän vain seurata sen viitoittamaa tietä ja kopioida fiiliksen omalla tavallani.
   Sitähän sanotaan että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, mun tapauksessa luovasta päästä kärsii... aviomies? :-D

   Poista
 2. Kommentoisitko vielä tuota mustaa lattiapäällystettä käytön kannalta? Onko lattia lämmin, jääkö helposti jälkiä jos jotain kovaa tipahtaa ja mikä on siivousfrekvenssi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, uskallankohan olla aivan rehellinen :-) Musta 3 mm Artigo -kumimatto on aivan fantastinen tietyiltä ominaisuuksiltaan. Täysin vedenkestävä, joten millään muruilla, roiskeilla tms. mattoa ei saa pilalle tai likaiseksi pysyvästi. Mahdolliset painaumat (esim. keittiössä saarekkeen pyöristä) poistuvat ajan kanssa, kun matto palautuu normitilaansa. Jalan alla lämpimän tuntuinen lattialämmityksen kanssa, tosin meillä esim. ikkunasyvennyksissä kylmä kun siellä ei kierrä lattiassa putkia. Ei jää jälkiä painavistakaan esineistä (testattu on). Naarmuuntuu kyllä terävistä esineistä, mutta harvemmin sellaisia lattioilla onkaan ja matto on läpivärjätty mustaksi, joten naarmut näkyvät vain valoa vasten selvästi. Himmeä mattapinta on kivan näköinen, täysin tasainen ja lähes saumaton (saumoja kyllä on siellä täällä, kun rullat olivat 1,9 m x 10 m, mutta ei niitä äkkiseltään erota). Imurointi ja peseminen on todella helppoa ja huoletonta! Ja sitten se oikeastaan ainoa huono puoli: kaikki, ihan kaikki roskat ja pölyt ja muruset ja hiukkaset näkyy mustalla lattialla heti. Imuroin ja pesen mustat lattiat aina kun vieraita on tulossa, muuten meillä on niiden siivousfrekvenssi noin viikon välein. Vertailuna Timberwisen öljyvahattu parketti, joka kyllä imuroidaan viikottain mutta pestään vain noin 2-3 viikon välein, kun ei siinä näy yhtään mitään :-)

   Poista
 3. Upeaa mustaa lattiaa ihastelen, mutta samalla vedän sen meidän vaihtoehdoista yli, koska jos siinä näkyy pöly, niin auta armias, millainen se olisi meidän 3 kissan kanssa! Minulla on hakusessa lattia, jossa ei näkyisi nuo karvat eikä kynnenjäljet, liekö sellaista olemassakaan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-) En tiedä miten parketti teille passaa, mutta tosiaan tämä meidän Timberwisen lankkuparketti tammi classic (öljyvahattuna!) on aivan käsittämättömän armollinen niin roskille, karvoille kuin naarmuillekin :-)

   Poista