sunnuntai 19. tammikuuta 2014

pakkaspäivänä

Siivotaan. Napsitaan pari kuvaa juuri siivotusta olkkarista. Kääriydytään neulepeittoon, joka on vihdoin valmis. Lämmitetään takkaa ja lämmitetään pihasaunaa. Blogataan. Ihmetellään Instagramia, ja mitä siellä pitäisi oikein tehdä. Pyöritään ja tanssitaan olkkarin lattialla! (Mutta ulos ei mennä, ei kirveelläkään.)

Hemma hos Oja myös instagramissa, nimellä hemmahosoja! 
Äitin pienet siivousapulaiset tahtoivat mukaan kuvaan, of course :-) 
K-tuoli talon parhaalla maisemapaikalla. 
Koska valkoisella sohvalla ei saa syödä,
on lattialla suuri pino erilaisia tyynyjä lattialötköttelyjä ja -naposteluja varten. 

ps. Meillä K-tuoli valutti lattialle jotain öljyä, joten suojasimme alustan äkkiseltään pyöreällä matolla. Suunnitelmissa on leikata vaikkapa kumimatosta jalustan kokoinen alusta tuolille. Mutta kyllä siinä nytkin kelpaa istua, kiikkua ja pyöriä - näillä upeilla pakkaskeleillä ikkunoiden takana avautuva mäntymetsämaisema on melko huikaiseva!

7 kommenttia:

 1. Oo K-tuolia ja näköalapaikkaa. Lötköttelytyynyt ovat myös mainio idea! Pitääpä varoa K-tuolin jätöksiä ;) sitten kun saamme omamme esiin, tosin tähän mennessä näyttää siltä, että meidän betonilattia ei ime mi-tään, mutta ehkä ei kannata kokeilla liikaa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lötköttelytyynyt kaipaavat vielä jotain tuunausta, odottelen neulomiskärpäsen puremaa... :-)

   Poista
 2. Nyt en muista olenko toivottanut onnea uuteen ihanaan kotiin, mutta paljon onnea!
  Ja sitten tuohon torkkupeittoon, mistä moinen ihanuus on hankittu?

  VastaaPoista
 3. Jahas, hieman hätäisesti lähti tuo edellinen päivitys - peittohan on valmistunut hemma hos oja-factorysta, hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Ja samoin teille paljon onnea uuteen kotiin, siellä on ihan upean näköistä! Kieli pitkällä jo odottelen lisää päivityksiä uudesta kodistanne :-) Lisäksi kannustan kaikkia tarttumaan neulepuikkoihin, kuviosta huolimatta neulepeitto oli äärimmäisen simppeli tehdä!

   Poista
 4. Onpa ihana neulepeitto ja upeat värit. Kerrotko mitä lankaa käytit ja osaatko sanoa paljonko lankaa pitäisi varata per väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tein itse neulepeiton aika lailla ohjeen mukaan (silmukkamäärät yms.). Lankana käytin Ulrika-lankaa (Svarta Fåret), 100% villaa, Superwash. Kudoin kaksinkertaisella langalla, joten kyllähän sitä lankaa jonkin verran meni, valitettavasti en osaa arvioida menekkiä. Mutta onpahan lämmin peitto, ei pelkästään silmänilo :-)

   Poista