sunnuntai 9. helmikuuta 2014

seinän sisään liukuvat ovet

Meillä on kaksi seinän sisään liukuvaa Eclisse -liukuovea. Ratkaisuun päädyttiin, kun halusimme käytännön syistä suuren tupamme "sulkeutuvan" liukuovilla omaksi tilakseen. Käytännön syitä olivat ensisijaisesti äänieristykselliset tekijät, mutta talon toisessa päädyssä myös näkösuoja - onhan olohuoneen nurkasta lähtevällä käytävällä suihkua ja pihasaunaa palveleva pukeutumistila (eikä vaatehuoneessakaan ole ovea).

Olemme erittäin tyytyväisiä ratkaisuun. Kun ovet liukuvat seinän sisään, ne eivät auki ollessaan vie lainkaan lattiapinta-alaa. Liukuovien sijainnit ovat sellaisia, ettei esim. parioville olisikaan tilaa aueta. Lisäksi ovet oikeasti pitävät jonkin verran ääntä. Meillä on talon molemmissa päissä äänieristetty makuuhuone, ja kun tuvassa melskataan kahden oven takana, saavat nukkujat hiljaisen nukkumisrauhan. Ovet ovat suuria (120x250 cm), joten oviaukko on reilun kokoinen ja luo avaruuden tuntua, kun ovet ovat auki. Tykkään myös ovien mustasta väristä. Päätöksen tein jokseenkin hätäisesti, mutta valkoisten seinien ja katon keskellä musta ovi on tyylikäs elementti. Liukuovien hinta on suurempi kuin tavisovien, mutta ei mitenkään mahdoton - meille kaksi suurta ovea tulivat maksamaan noin 1000-1100 e/kpl (ilman alennuksia, joita jokainen voi sitten tingata kykynsä mukaan).


(ps. mikä näitä kuvia vaivaa? kauhean näköisiä täällä Bloggerissa. Ei tällaisia saisi oikeastaan edes julkaista.) --> 10.2.: kiitos vinkeistä! PNG-muodossa ja Google+ -asetuksia muuttamalla parani ainakin vähän. HTML-koodijuttuja en uskalla kokeilla :-) 

15 kommenttia:

 1. Komeat on ovet! Musta rytmittää tilaa hienosti ja sopii tammen ja valkoisen kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kivasti sopii nuo mustat ovet tuonne!Kannattaa muuttaa kuvat png muotoon niin laatu paranee (näin ainakin itsellä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkistä! Tämä on jopa minun vajavaisilla taidoillani helppo konsti toteuttaa :-)

   Poista
 3. Upeat ovet! Ovatko ovet miten tiiviit? t.s. miten hyvin ne eristävät ääntä? (suosittelisitko tätä ovea esim. WC:aan tai kylppäriin?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Ovet ovat mielestäni yllättävänkin tiiviit: painautuvat sulkeutuessaan tiivistenauhoitettuun "uraan", eikä meillä ainakaan ole oven allakaan suurta rakoa. Sopivat varmaan vessanoviksi siinä missä tavalliset väliovetkin!

   Poista
 4. Moikka! Mä olenkin miettinyt et miten paljon enemmän noi liukuovet maksais.. Kuvaongelmaan täytyy vinkata, että rakeisuusongelma saattaa liittyä Google+-asetuksiin. Tästä on ollut blogeissa paljon keskustelua, ja ainakin minusta auttoi, kun tein muutokset Google+ asetuksissa (vaikka en ensin tiennyt minulla mitään Google+:a olevankaan..

  Käsittääkseni moni on saanut avun ao linkin ohjeista:
  http://www.fotobloggeri.com/2013/10/kuvanlaatu-blogissa_17.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos liukuovet kiinnostais, kannattaa yrittää tingata hintaa alaspäin, niin minä ainakin tein :-) Ja kiitos ihan tosi paljon näistä kuvaohjeista! Luulen löytäneeni ainakin joitain oikeita raksituskohtia tuolta Google+ -jutusta, joka oli minullekin ihan uusi juttu :-)

   Poista
 5. Kauniit ovet, kuin piste iin päällä. Pidän todella paljon tuosta kontrastista.

  Käy kurkkaamassa Google+-asetukset, kuvaongelma johtuu todennäköisesti googlen automaattisesta kuvan"parannuksesta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi! Käväisin Googleplussassa, ja nyt näyttää vähän paremmalta - loput virheet menee ihan varmasti kuvaajan ja huonon kameran piikkiin :-)

   Poista
 6. Nuo ovet tosiaan kauniit ja tyylikkäät, myös väriltään. Mä olen ollut vähän järkyttynyt liukuovien hinnasta ihan ylipäätään, mutta kyllähän nuo ovat hyvä sijoitus, etenkin seinän sisään liukuvina. Meille ei lopulta Eclissejä tullut, mutta mä mietin, että miten se liuku"tasku" seinän sisällä vaikuttaa sen seinän äänieritykseen, onko siellä välissä pelkkää onttoa silloin kun ovi on kiinni eli pois seinän sisältä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anni! Näin juuri, seinä ei ole eristetty kun ovi on auki, vaan oven kokoinen kotelo seinässä on ihan tyhjillään. Meillä tämä ei aiheuttanut huolta kun ovet eivät ole esim. makuuhuoneissa, ja seinän takana on molempien ovien kohdalla kaapistot (jotka eristävät ääntä itsessään). Jos asiasta olisi ongelmaa, sitä voisi varmaan paikata esim. tuplakipsilevytyksellä - kaksi EK-gyprokkia päällekäin seinän molemmin puolin.

   Poista
 7. Mä niin tykkäilen teidän kodista! Ihania materiaalivalintoja. <3

  VastaaPoista
 8. Kaunista on kertakaikkiaan! Meille on tulossa myös liukuovet ja nyt kiinnostaa kovasti, miten te olette toteuttaneet tuon oviaukon teon. Teillä kun ei ole näkyvissä lainkaan ovikarmeja, niin miten olette tuon oviaukon tehneet. Joka firmasta mistä ollaan kyselty ovitarjouksia, niin ovat myymässä ovikarmeja, vai ovatko ne sitten ovilistoja, kaupan mukana. Onpas nyt hieman hankalasti selitetty :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kivasta kommentistasi! Meillä on ihan peruspaketti Eclisseltä mielestäni, käsittelemättömillä puulistoilla / karmeilla. Eli oviaukko on jotenkin kierretty noilla paketissa tuleilla listoilla, ja näkyviin jäänyt listojen ja gyprok-levyn sauma on listoitettu siististi ohuilla, lähes näkymättömillä alumiinilistoilla. Vielä jos jaksan, maalaan käsittelemättömät puukarmit/listat paperinvalkoisella kuten seinätkin, niin ovet näyttävät varmaan liukuvan esiin ihan vain seinästä ja valkoiseen aukkoon. Kyllä, tykkään itsekin että hyvältä näyttää nytkin :-)

   Poista