torstai 6. maaliskuuta 2014

vetimiä

Rakentamisen ja sisustamisen pieniin mutta merkittäviin valintoihin kuuluvat ovien vetimet. Meillä on käytetty oikeastaan tasan kahta vedintyyppiä vetimettömyyden lisäksi. Vetimet ovat blogini kuvissa kyllä vilahdelleet, mutta tässä vielä koosteena talomme eri tiloissa käytettyjä ratkaisuja.

musta vedin 45,8 cm Keittiömaailmasta, eteisen kaapinovessa 
Keittiömaailmassa asioidessani satuin penkomaan myyjän kanssa vedinlaatikkoa, ja hups, sieltä tupsahti upea musta takorautainen vedin. Ihastuin välittömästi, ja tilasin siltä istumalta parikymmentä kappaletta näitä eteiseen, makuuhuoneeseen ja isompaan vessaan laatikon vetimeksi. Vielä kolme kappaletta odottelee inspiraatiota ja seinälle kiinnittämistä, henkarinpidikkeiksi :-)

musta vedin eteisessä ja makuuhuoneessa 
Koska vedin oli todella kiva, päätin ostaa muutaman kappaleen kodinhoitohuoneeseen valkoisena. Siinä missä musta vedin on mattapintainen, on valkoinen kiiltävä. Kodinhoitohuoneessa valkoinen vedin on pystyssä kaapinovissa ja vaaka-asennossa allaslaatikostoissa. Muut kaapit käytävällä ja kodinhoitohuoneessa toimivat pomppusalvoilla, eli vetimettömästi - käytävän pukeutumistilan kaapiston laatikoissa on mattarosteri sormiuravedin.

valkoinen vedin 45,8 cm Keittiömaailmasta, kodinhoitohuoneessa 

Keittiössä vedintyyppi vaihtuu rosteriin. Kuten joskus aiemmin kirjoittelin, luulin valinneeni myös Keittiömaailmasta Ikea-tyyppiset lankavetimet. Yllätyksekseni keittiötoimituksen myötä tulikin valmiiksi poratut etusarjat ja aivan erilaisella jaolla olevat rosterivetimet. Nyt olen mokaani jo tottunut ja silmäkin tykkää keittiön vetimistä. Lankavedin olisi silti ollut niin JUST :-)

rosterivedin 20,5 cm Keittiömaailmasta, keittiössä kaikissa valkoisissa ovissa ja laatikoissa 

lankavedin 13,7 cm Ikeasta, keittiössä rosterikaapeissa ja -laatikoissa

1 kommentti: