torstai 10. huhtikuuta 2014

meidän Vihtaovet - modernia ja tyylikästä

Ennen messuja saatiin viimeiset väliovet paikalleen. No, se ihan viimeisin jäi vielä työn alle. Mutta kuitenkin! Nyt on pukuhuoneesta pesuhuoneeseen lasiliukuovi paikallaan. Myös sisäsaunan karmiton lasiovi on paikallaan, ja voi kun on tyylikästä! Ihan näinkin pienillä jutuilla saa vähän modernimpaa ja näyttävämpää. Eikä tarvitse miettiä, kuinka suihkun vesi mädättää ovenpielen listoja. Oviaukko vain tehdään tarkasti, sitten mitataan aukkomitat ja tilataan ovet. Meille kolme lasiovea toimitti oululainen Vihtaovet Oy, näistä siis kaksi karmitonta lasiovea ja yksi lasiliukuovi.

Pesuhuoneen lasiliukuovi, leveys 90 cm. Oven väri satiini. 
Pukuhuoneesta pesuhuoneeseen. 
Satiiniovi on himmeä, eikä läpi näy vaikka alaston ihminen seisoisi ihan oven takana.
Testasimme tätä avointen ovien päivänä vieraiden kanssa, tosin vaatteet päällä :-) 
(Pukuhuoneesta on vissiin tulossa meidän talon man cave, miestila, josta uusin Avotakkakin mainitsi. Oli vaikea kuvata, kun virittimet ja vahvistimet ja telkkarit ja kaiuttimet johtoineen tunkivat kuvaan joka puolelta! Mutta mies tarvitsee miestilansa. Ymmärrän.) 

Sisäsaunan karmiton lasiovi, väri pronssi. Simppeliä ja tyylikästä. 
Saranat porataan kiinni oviaukkoon. Tyylikkäät saranat molemmin puolin ovea. 
Niin ja sitten se talomme viimeinen väliovi. Se on Vihtaovien toimittama karmiton, satiinin värinen lasiovi talomme kylpyhuoneen suihkuun. Mutta minä tumpelo se mittasin aukon huolimattomasti, kun aukkomitassa oli heittoja alhaalta ylös kuljettaessa... Niinpä ovea ei vielä saatu paikalleen. Asian selvittely jatkuu, ja ovi ilmestyy aukkoonsa jossain vaiheessa. Tosin kylpyhuone odottaa edelleen Tunto hienoa seinään, kuivaustelineitä ja viikkauspöytiäkin, joten eipä hättäillä ovenkaan kanssa :-D

Kylpyhuoneen oveton suihkutila. Ei haittaa oven puuttuminen, suihkutellessa voi rauhoittua mäntymetsään katselemalla! Ainakin kun oma mokailu alkaa kismittämään niin täytyy keksiä tällaisia selityksiä. 

5 kommenttia:

 1. Kaunista ja rauhallisen näköistä, tykkään tosi paljon! Mäkin olen miettinyt juuri noita Vihtaovia meidän kylppäriin ja saunaan. Ovatko minkä hintaisia? Meille tulee saunaan myös pätkä lasiseinää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kannattaa kysyä Vihtaovilta tarjousta, tekevät mielestäni kohtuulliseen hintaan. Valmiina tuollainen lasiliukuovi maksanee noin 600 euroa (esim. Bauhausissa), karmittomat lasiovet tehdään tilaajan mittojen mukaan, jotta varmasti passaavat hyvin kohdilleen. Hinnat ovat noin 250-350 e kieppeillä per lasiovi (meillä kapeita, vain 70 cm leveitä nuo karmittomat).

   Poista
 2. Hei, onko saunanne korkeus 230? Jos on niin millä korkeudella ylä- ja alalaude? Mietin meille 220 korkeutta, mutta tuntuu että ei tämmöinen maallikko osaa päättää. Ps. Terratintan laatat tilattu Oulusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jaana! Kyllä, meillä saunan korkeus on 230 cm. Ylälaude on 110 cm katosta alaspäin, ja keskilaude puolestaan 40 cm ylälauteesta alaspäin. Mielestäni näin on optimaalinen katon ja ylälauteen väli, tietenkin saunan tulee olla höystetty myös oikeaoppisella ilmanvaihdolla :-) Tuo 220 cm riittää varmasti saunan korkeudeksi, ylälaude sitten 100-110 cm katosta alaspäin niin hyvä tulee!

   Poista