maanantai 26. toukokuuta 2014

luonto sisään, hyttyset ulos

Eipä niitä hyttysiä taida vielä ollakaan? Kauniita, lämpimiä ja aurinkoisia kesäpäiviä on kuitenkin jo ilmojen herra tarjoillut. Ja meidän ihanat liukuovi-ikkunat toimivat kuten pitääkin - tuntuu kuin avaisi pätkän seinää, niin kuin itse asiassa teemmekin lasiseinän auki liu'uttaessamme. Profinin näppärät myyntimiehet ymmärsivät ikkunoita myydessään nykäistä oikeasta narusta ja kauppasivat samaan pakettiin hyttysovet. Ja sehän on aivan totta, ettei kukaan pysty pitämään isoja seinänpalasia pitkään auki Suomessa kesällä. Tupa on heti täynnä kutsumattomia vieraita! Aina tällaisia käytännön asioita ei vain tule itse miettineeksi tai muistaneeksi talvipakkasilla kauppoja hieroessa. No, meillä on kätevät hyttysovet kahdessa suuressa liukuovi-ikkunan aukossa. Näitä ovia voi huoletta pitää auki pitkin kesää (en tiedä mitä ilmanvaihto siitä tykkää mutten suoraan sanottuna niin välitäkään!). Kolmas liukuovi aukeaa keittiöön, ja siitä kuljetaan roskapussien ja kauppakassien kanssa, samoin kuin tarjottimen kanssa on helppo kävellä suoraan keittiön ovesta ulos terassille.
12 kommenttia:

 1. Onpas kätsyt:). Mekin tilattiin ikkunatilauksen yhteydessä kaikkiin tuuletusikkunoihin hyönteisverkot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Aivan, meillä on myös avautuvissa tuuletusikkunoissa hyttysverkot. Siis ostettu, yhä asentamatta paikalleen :-)

   Poista
 2. Nuo on kyllä kätevät. Aiemmassa asunnossa oli terassin ovessa vastaava ja uuteen kotiinkin tarkoitus laittaa. Myös tuuletusikkunoissa on ollut hyönteissuojat ja eiköhän ne uuteenkin tule, ei tarvitse hyönteiskammoisen kammota tuulettamista ;)

  VastaaPoista
 3. Kätsyt. Tosin mietin samaa, kuin mrs. Oja, että mitä tuo ilmanvaihtosysteemi mahtaa tykätä, kun ovet ovat sepposen selällään. Voisiko joku viisaampi kommentoida??

  VastaaPoista
 4. Vaikuttaa toimivilta! Pitääpä ottaa mietintään, kun suunnitellaan omia terassiovia taloomme.

  Samalla pieni kysymys...Olimme bonganneet Oulun sisustajilta samat Archgres-laatat kylppäriimme, kuin teillä. Oletteko olleet niihin tyytyväisiä? Ovatko olleet liukkaat jalan alla ja onko helppo pitää puhtaana? Mukava on ollut seurata teidän blogia, ja kun ollaan samoilla seuduilla olemme saaneet paljon loistavia vinkkejä omaan projektiimme. Mahtavaa, kiitos niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Archgres -laatat on ehdottomasti yksi kotimme parhaista hankinnoista! Erittäin miellyttävän tuntuiset jalan alla, samoin kuin saunassa yhdessä seinässä myös selän takana, kun seinään nojailen. Eivät yhtään liukkaat, helppo pitää puhtaana - matan pinnan vuoksi niissä ei mikään lika näykään, joten tavan vuoksi täytyy välillä pyyhkäistä :-) Kiitos kivasta kommentistasi!

   Poista
  2. Isot kiitokset kommenteista! Luulenpa, että Archgres laatat löytyvät myös meidän kodista:) Jos näin käy on laattojen valinta ollut yksi helpommista materiaalinhankintojen valinnoista. Ikkunat ovatkin sitten toista luokkaa....

   Poista
 5. Hei, onpas kätevät! Voitko vielä kertoa, että ovatko nuo miten vahvat eli pitäisikö ne samalla kissat sisäpuolella, kun pitävät hyttyset ulkopuolella? :D Meillä nimittäin on 2 kissaa, joiden takia tulee todella harvoin pidettyä ikkunoita saatika ovia auki, vaikka kovasti tykkäisin kesällä pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Keskustelimme tästä asiasta meillä pidetyillä messuilla Profinin edustajan kanssa. Mietimme, tarvitseeko ihmisiä varten verkko-oveen laittaa jokin näkyvä vaakaraita tms., ettei kukaan kävele läpi. Edustajan mukaan verkko joustaa, eikä sitä saa rikki vaikka siihen kävelisikin, se vain räpsähtää auki. Pieniä lemmikkieläimiä ajatellen verkko-ovi on tukeva ja pitää varmasti kissat ja koirat sisäpuolella. Oven sulkijamagneetti on niin vahva, ettei ovea ole viisivuotiaiden lastenikaan ihan helppo avata (saavat kuitenkin auki ja kiinni). Jos siis joku esim. juoksee ovea päin, magneetti räpsähtää auki ja ovi rullautuu saman tien koteloonsa.

   Poista
  2. Oi, kiitos tästä infosta! Vielä kun saataisiin Profinilta tarjous, niin voisin näistäkin kysellä heiltä lisää :)

   Poista
 6. Blogissani olisi sinulle haste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Vähään aikaan ei olekaan haastettu, joten tartun tähän mielelläni! Onkin luvattu sadekelejä viikonlopuksi, sittenhän sitä on aikaa istua koneen ääressä :-)

   Poista