keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

kesä on potkaistu käyntiin

Kyllä, kirjaimellisesti! Oi onnea <3 Raskaan raksavuoden jälkeen pääsin tänä keväänä taas aloittamaan rakkaan jalkapalloharrastukseni, josta pidin totaalisesti taukoa koko viime vuoden (niin kuin lähes kaikesta muustakin harrastamisesta). Näin vanha ei jaksa enää divaritasolle taipua, mutta puulaakin rennonletkeissä peleissä viihdyn mainiosti!

Jotta tästä kesästä tulisi rento muutenkin kuin pelikentillä, täytyy pihanlaittoon (saati sisällä vielä laittamista vaativiin kohtiin) suhtautua armollisesti. Pätäkkää ei todellakaan ole niin, että voisimme pyytää ammattilaisia tekemään pihamme. Laitamme siis itse, kun jaksamme ja ehdimme muilta lapsiperheen tärkeiltä kesäpuuhilta  - kuumana kesäpäivänä jätskinsyönti, pyöräretket ja uimarannat vievät voiton :-)Viime kesänä maalattiin vain autokatos-varasto -rakennusta. Pohjamaalatulle ulkovuorilaudalle annetaan noin 7-9 kk kestotakuu, jonka jälkeen pinta tulisi maalata. Tänä kesänä olisi hyvä maalata vähintäänkin kertaalleen koko talo, mieluummin tietenkin kahteen kertaan. Lämpimillä aurinkokeleillä maalaaminen onkin ihan suosikkipuuhaani, joten ilmoja pidellessä tämä homma kyllä etenee! (Ja ystävät rakkaat: jos kesän aikana YHTÄÄN tuntuu ettei ole mitään tekemistä, tervetuloa talkoilemaan!)


Lehtikuusiterassit saa varmasti käsitellä pari kertaa vuodessa öljyllä, kun haluaa puunsävyn säilyvän. Kelottuminen lähtee käyntiin nopeasti! Maalitelalla öljysin muutamankymmentä neliötä terassia puolessa tunnissa, joten isosta hommasta ei ole kyse.


Tyttäreni mukaan naapurissa on kauniimpi koti kuin meillä, kun heillä on terassilla kesäkukkia. Oi ja voi tyttöseni, kyllä minullakin on jo ruukut valmiina! Vielä kun saisi näihin jotain kasvamaan...


Pihan siivous on varmasti suurin urakkamme, maalaamisen lisäksi. Pihan perällä oleva notskipaikkamme joutuu väistymään nurmikon tieltä, jotta voin opettaa lapsilleni jalkapallokikkoja kotinurmella :-) Ja jos ei vielä tänä kesänä, niin ensi kesänä sitten...

Rentoa kesäkuuta sinulle, lukijani!

4 kommenttia:

 1. Kuule kukkaruukuthan on jo puolivoittoa! Rakas äitini kantaa meille erilaisia kukkia ja yrttejä istutettavaksi ja meiltä puuttuu vielä nuo ruukutkin, joten suurin osa kasvaa nyt sitten kauniisti ortexin muoviämpäreissä. Olet siis jo tosi pitkällä pihan laitossa, ainakin mun silmissä.
  Hyvää kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Liisa ja kiitos kannustuksesta! :-) Käytiin jo lasten kanssa puutarhallakin, mutta jotenkin vielä tökkii ajatus kauniista kukista tuonne raksapihan jätösten keskelle... Tai ehkä ne ois juurikin se taika, joka tarvittais taikomaan piha täksi kesäksi kauniiksi! Hyvää kesää myös teille :-)

   Poista
 2. Toivotaan aurinkoisia kelejä, niin pihan laitto sujuu mukavissa merkeissä. :) Kerroit blogin alkupuolella nipistäväsi kustannusarviosta, toteutuiko? Pitikö budjetti? Aurinkoista kesää!
  T. Rakentaja myös

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kirjoittelen budjetista ihan piakkoin, sitten selviää miten kävi... :-)

   Poista