sunnuntai 26. lokakuuta 2014

euron verhot (viisi väriä: valkoinen)
Verhot eurolla? Silmänkääntötemppu kieltämättä. Kauempaa hyvän näköinen, lähemmin tarkasteltuna - no, eivät nämä oikein kestä lähempää tarkastelua. Kyseessä on Ikean Schottis -kaihdin. Paperinen vekkikaihdin, joka teipataan kiinni ikkunaan tai ikkunanpuitteeseen. Ei narua, josta voisi nostaa ylös tai laskea alas. Sen sijaan verhon voi teipata kiinni ikkunaan myös alareunastaan. Yksi 90 cm leveä kaihdin riitti meillä jopa kolmeen kapeaan ikkunaan näkösuojaksi - näin siis verho ikkunaan eurolla! Yllä olevissa kuvissa keittiö, jonka lisäksi teippasin kaihtimet eteisen terassinoveen ja ovien viereisiin kapeisiin ikkunoihin.

Jotenkin minä niin tykkään näistä vekkikaihtimista ulkonäöltään. Olohuoneen ikkunoiden osalta tämä antaakin uutta pohdittavaa. Muutanko suunnitelmia ja tilaan rahatilanteen salliessa kunnolliset kangasvekkikaihtimet esim. Luxaflexiltä (aiempia verhopohdintoja mm. täällä) ruokailutilassa jo olevien rullakaihdinten sijaan...

Olohuoneen ikkuna sai myös verhot sovitukseen rahatilanteen kohenemista odotellessani. Vaikka tuolla pimenevissä illoissa tuskin kauheasti väkeä liikkuu ikkunoidemme takana, eivät mustat suuret ikkunat ole kovin kotoisat pimeyden laskeuduttua.

sininen hetki ikkunoiden takana 
Nämä verhot sain alle eurolla, itse asiassa ompelulangan hinnalla. Kaapin perukoilta löytyi kasa Ikean valkoisia puuvillaverhoja, joissa oli yhä alalaita kääntämättä ja ompelematta. Leikoin pari verhoa kaistaleiksi ja ompelin kaistaleet alkuperäisten verhojen jatkoksi, jotta mittaa on riittävästi tällaiseen "ranskalaiseen boheemiin" luukkiin, joksi verhoviritelmääni nimitän. Toistaiseksi verhot on sovitusta varten teipattu seinään, mutta tulossa on kuulemma verhovaijeri. (Kyllä minä osaan porakonetta pidellä ja verhovaijerit kiinnittää. Periaatekysymys. Käytin ompelukonetta ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin ja alulangan sylttäämisen kanssa taistellessa päätin, että miehenikin tulee antamaan panoksensa ikkunoiden verhoamiseen :-) )
Sain Lauralta Leijonanpesä -blogista haasteen "yksi väri, yksi päivä". Kuittaan tällä valkoisten verhojen kavalkaadilla värin valkoinen, jota kuvissa voi tietenkin bongailla muualtakin kuin verhoista :-)  Mukaan haastan Janen Janen himassa -blogista, teidän kodistanne luen aina niin mielelläni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti