maanantai 20. lokakuuta 2014

värillä on väliä

Lokakuun kääntyessä kohti marraskuun pimeyttä, värillä todella on väliä. Tässä kirjoituksessa kurkataan nyt kuitenkin vielä kesän väritystöihin, kun sisäänkäyntimme sai oikean värin pintaansa.

Lähtötilanteessa, sen tarkemmin asiaa ajattelematta, sisäänkäyntisyvennyksen katto laudoitettiin valkoiseksi pohjamaalatulla laudalla, vaikka oli selvää, että syvennyksestä tulee mustanruskea. Smyygit tehtiin ulkovuorilaudasta, kun se oli sopivan paksuista ja näytti hyvältä - ja valkoiseksi pohjamaalattua oli tämäkin lauta.


Kesällä sain kuitenkin tarvittavan inspiraation viimeistellä sisäänkäynti. Hain maalikaupasta seinälaudan sävyistä Vinhaa ja maalasin sillä sekä smyygit että katon. Oh-la-laa, kyllä muuttui ilme kerralla oikeaan suuntaan! Seinän sävystä aion taikoa vielä jonkinlaisella vesi-kuullote-yhdistelmällä asteen tummemman.
Ensi kesän urakointiin sisältyy sitten autokatoksen maalaus. Siellä tilanne on aivan samanlainen, katto on valkoiseksi pohjamaalattua harvalaudoitusta - ja senkin haluan nyt tummaksi. Mutta tietäähän sen kun omakotitalon rakentaa, tekeminen ei lopu (toivottavasti) koskaan :-)

Syyskuun loppupuolella lähdin lasteni kanssa pohjoiseen Ylläksen maisemiin nauttimaan luonnon kauniista väriloistosta. Kuinka ollakaan, meidät yllätti sankka lumisade jo menomatkalla. Ruskaa löytyi kuitenkin maasta, lumipeitteen alta kaivamalla. Kyllä luonto osaa!


Värikästä syksyä ja talven odottelua! 6 kommenttia:

 1. Kiitos samoin teille! Meillä talo on vasta pohjamaalissa ja näyttää niin tympeältä. En malta odottaaa, että keväällä se saa maalia päälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kohta on NIIN pimeä ettei talonne väriä näe ohikulkijatkaan - itsehän sitä ei sisältä käsin onneksi tarvi juurikaan katsella :-) Ja talvella valkoisen lumipeitteen rinnalla kaikki valkoiseksi maalatut talot - kuten meidän - näyttävät enemmän tai vähemmän likaisilta... Kevättä odotellessa siis!

   Poista
 2. Tosi hyvältä näyttää tuo teidän sisäänkäynti! Koetan samalla kuvitella omaa tulevaa sisäänkäyntiämme sieluni silmin, siinä kun värit menee sitten toisinpäin, eli keltaisella seinustalla on mustat ovet ja ikkunat :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pirteältä mutta tyylikkäältä kuulostaa teidän keltainen sisäänkäyntinne :-)

   Poista
 3. Kylläpä pienellä asialla talon ilme muuttuu!

  Haastoin muuten sut mun blogissa ;)

  VastaaPoista