lauantai 29. maaliskuuta 2014

avointen ovien päivä

Tänään vietimme talossamme avointen ovien päivää. Messuilla esittelivät tuotteitaan ikkunatoimittajamme Profin / Kaisu Kovalainen, liukuovitoimittajamme Muotolevy / Jouni Pylvänen ja pihasaunatoimittajamme Huone1 / Eila Tölli. Ja olipas kertakaikkisen mukavaa! Paikalla kävi sekä outoja että tuttuja, niin blogin lukijoita kuin muitakin rakentamisesta kiinnostuneita. Ja minähän en tykkää mistään niin paljon kuin puhua rakentamisesta ja oman kotimme rakennusprojektista :-) Ystävät ja tuttavat tuskin enää jaksavat kanssani aiheesta jauhaa, joten tällaiset tapahtumat ovat ihan hailaitteja - ihmiset vieläpä tulevat kotiini juttelemaan kanssani intohimon kohteestani! Tästä innostuneena, kohti seuraavaa koitosta eli megaluokan tuparibileitä kesän kynnyksellä! 

Kiitos esittelijöille sekä ennen kaikkea ihanille vieraille! Nenännyrpistelijöitä oli liikkeellä hyvin vähän, jos ollenkaan - minä en heitä ainakaan kohdannut :-) 

Pienimuotoisessa arvonnassa palkintoja riitti viidelle henkilölle: Minna K., Minna P., Antti K., Johanna P-P ja Juha S., onnea! Voitot toimitetaan teille henkilökohtaisesti. 

Ulkovuori ja smyygit saatiin valmiiksi ennen h-hetkeä. Ikkunapeltien kanssa vielä vähän saikkausta, tulevat kun joutavat. Maalit puuttuvat vielä smyygeistä ja seinistäkin, nekin ajallaan :-) 
Suuret liukuovi-ikkunat pestynä ja odottamassa ihastelijoita. 
Kaisu Profinilta esittelee liukuovi-ikkunan mekanismia vieraille.
Jouni Muotolevyltä tutkailee kiinnostuneiden kanssa
Eclisse -liukuoven toimivuutta ja ominaisuuksia. 

torstai 27. maaliskuuta 2014

ku halavalla sain

Mitä kaikkea sitä tuleekaan ostettua tuolla verukkeella... Tällä kertaa kuitenkin hyvä ostos. Starttasimme lauantaiaamuna tyttärieni kanssa pakettiauton nokan kohti Oulun Hietasaarta ja veneilyseuran huvilaa. Olin bongannut Tori.fi -palvelusta kiinnostavia pöytiä, joita lähdin katsomaan suurin odotuksin. Ja kyllä, kyseessä oli Iskun laadukkaat toimistokalustepöydät valkoisella laminaattipinnalla (IKI-laminaattia?). Nakkasin autooni kolme kantta (80x120 cm) ja niihin puiset jalkarakenteet. Viidelläkympillä sain kaiken matkaani! Hyvät kaupat parempi mieli, toisen romu on toisen aarre ja niin edelleen :-) Näillä hieman elämää nähneillä, mutta kansiltaan vielä erittäin siisteillä pöydillä on nyt uusi elämä allrumimme suurena askartelupöytänä. Pöydälle kertyi kokoa kivat 120 x 240 cm, kyllä nyt kelpaa äitin bloggailla, isin soitella koskettimia ja tyttöjen maalata vesiväreillä! Room21-liikkeestä ostamani valaisin odottaa edelleen asentamista kattoon, mutta eiköhän sekin palanen löydä paikalleen aikanaan. 

ps. Muistathan tulla messuillemme launtaina, jos vain mahdollista!
lauantai 22. maaliskuuta 2014

liesituuletin - vihdoinkin

Joulukuun alussa muutettiin tänne uuteen kotiin. Vihdoin meillä on liesituuletin sen näköinen kuin pitääkin, ja sitä myötä keittiö asteen lähempänä valmista ilmettään! Ei siihen kauaa mennytkään :-) Etenkin kun väliaikaisversio oli ruma kuin mikä (tsekkaa esim. täältä).

Jo rakennusprojektin suunnitteluvaiheessa, keittiöstä haaveillessani päätin, että liesituulettimesta tulee massiivinen, moderni ja rosterinen. Jotain tähän tyyliin:


Lopputulos on kuten suunnittelinkin. Kattomme on toki korkealla (noin 2,8 m liesituulettimen takaseinällä), joten rosterista peittolevyä tuli melkoisesti. Yläkaapittomuus kuitenkin keventää ilmettä niin, ettei keittiö edelleenkään vaikuta raskaalta. Koska meillä on huippuimuri, ostimme nettirautakaupasta ihan perus-perus-lieskarin noin 200 euron hintaan ja teetin siihen peltisepällä rosterisen peittolevyn. Hintaa koko lieskarille ei siis montaa satasta kertynyt. Halpisversiossa on tietenkin jo lamput palaneet, mutta onneksi syksyyn asti näkee kokkailla luonnonvalossa tai seinällä olevan Luceplanin avustuksella - tai ehkä joku saa aikaiseksi vaihtaa lamput (not me!).

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

juuri näin sen pitikin mennä

Tämän talon pohjan suunnittelun. Että aurinko paistaa iltapäivällä ihanasti keittiöön, ja keittiöstä avautuu seinä  ulos terassille. Ja minä nostan tuolin terassille, juon teetä ja luen sisustuslehtiä, tai ehkä jopa chic lit -romaania. Nautin elämästä ja kevätauringosta. Toimii. (Vaikka odotankin sitä lumisadetta peittämään pihan romuja ennen messuja.)

tiistai 18. maaliskuuta 2014

ennen messuja

Apua, messut ovat jo ensi viikolla - siis täällä meillä kotona järjestettävät esittelyt. Tekemistä on vaikka kuinka, ennen kuin esiteltävät tuotteet pääsevät oikeuksiinsa! Kärsin vielä henkisestä jet lagista viikon työmatkan jälkeen, mutta toimeen on tartuttava. Kevätaurinko on sekä ihana että armoton, ikkunat on pestävä ja tarrat raaputettava irti. Tänään myös saapui tontille kasa ulkovuorilautaa: tämä talo on nyt saatava kahden viikon aikana puikottua ulkovuoreensa. Myös ikkunapellit ja smyygit asennetaan paikalleen, jotta ikkunat näyttävät siltä kuin pitääkin, ainakin noin suurin piirtein. Pihalle ei ennätä tehdä enää muuta kuin toivoa, että sataisi edes vähän lunta roskien peitoksi... Eikös sitä lumisadetta ole loppuviikoksi luvattukin?

pohjamaalattua ulkovuorilautaa 
sisäänkäynti odottaa smyygejä sekä ikkuna- ja ovipeltejä 
pihan puolelta uupuu vielä vähän ulkovuorilautaa 

torstai 13. maaliskuuta 2014

tanskalaista huumaa

Tällä viikolla olen työmatkalla Kööpenhaminassa ja Reykjavikissa. Tanskassa meinasi työnteko unohtua, kun kaupunki oli täynnä toinen toistaan ihanempia juttuja! Varsinkin uuden kodin asujalle ja sisustajalle oli liikaa houkutuksia - tai kyllähän minä kestän, vaan visa ei taida tykätä hyvää... Nyt Islannissa olen toistaiseksi ennättänyt vasta tekemään töitä, joten tämän kaupungin aarteet vielä odottavat löytäjäänsä. Siispä pari kuvaa Illums Bolighusin herkuista :-)

lauantai 8. maaliskuuta 2014

naked truth

Vettä sataa reippaasti jo toista päivää, ja ikkunoiden takana ulkona paljastuu alaston totuus pihasta. Minä kun hyväuskoisena hehkutin, että joulukuussa on hyvä muuttaa uuteen kotiin - lumi peittelee pihan ankeuden muutamaksi kuukaudeksi! Ja pah. Nyt kun valon määrä lisääntyy, isoista ikkunoista olisi kiva katsella vähintäänkin vihreää luontoa. Meillä siinä etualalla on kuitenki jos vaikka mitä roskaa ja romua. Plussaa on se, että liukuovi-ikkunoiden takana jatkuvat terassit näyttävät paljaina kauniilta ja tuovat aavistuksen keväästä ja kesästä...

Maisema olkkarin ikkunasta. Lasten maja oikealla on hauska,
muttei kovin esteettinen ilmestys. 

Tiukasti rajattu näkymä olkkarin ikkunasta. Voi kunpa tuo pressutalli jo katoaisi jonnekin.
Mutta lehtikuusiterassi näyttää kivalta. 
Tästä tulee kesällä kivannäköinen juttu, terassi"silta" keittiön ikkunan takana. 
Mitä tekee kätevä emäntä? Vetää verhot eteen eikä katsele vesisadetta, ankeasta pihasta puhumattakaan. Lukee rauhassa aamun sanomalehteä ja juo teetä. Ja soittaa verhomiehelle ja pyytää mittauskäynnille. Nyt tarvitaan kipeästi verhoja paljaisiin ikkunoihin. Lisääntyneen valon takia myös, lapset kun heräävät lauantai-aamunakin jo ennen seiskaa (*haukottelee*). Luottavaisena uskon myös, että messuillemme mennessä maata taas verhoa paksu, kaunis ja kimmeltävä hanki :-)


 Rentoa viikonloppua sinullekin! 

torstai 6. maaliskuuta 2014

vetimiä

Rakentamisen ja sisustamisen pieniin mutta merkittäviin valintoihin kuuluvat ovien vetimet. Meillä on käytetty oikeastaan tasan kahta vedintyyppiä vetimettömyyden lisäksi. Vetimet ovat blogini kuvissa kyllä vilahdelleet, mutta tässä vielä koosteena talomme eri tiloissa käytettyjä ratkaisuja.

musta vedin 45,8 cm Keittiömaailmasta, eteisen kaapinovessa 
Keittiömaailmassa asioidessani satuin penkomaan myyjän kanssa vedinlaatikkoa, ja hups, sieltä tupsahti upea musta takorautainen vedin. Ihastuin välittömästi, ja tilasin siltä istumalta parikymmentä kappaletta näitä eteiseen, makuuhuoneeseen ja isompaan vessaan laatikon vetimeksi. Vielä kolme kappaletta odottelee inspiraatiota ja seinälle kiinnittämistä, henkarinpidikkeiksi :-)

musta vedin eteisessä ja makuuhuoneessa 
Koska vedin oli todella kiva, päätin ostaa muutaman kappaleen kodinhoitohuoneeseen valkoisena. Siinä missä musta vedin on mattapintainen, on valkoinen kiiltävä. Kodinhoitohuoneessa valkoinen vedin on pystyssä kaapinovissa ja vaaka-asennossa allaslaatikostoissa. Muut kaapit käytävällä ja kodinhoitohuoneessa toimivat pomppusalvoilla, eli vetimettömästi - käytävän pukeutumistilan kaapiston laatikoissa on mattarosteri sormiuravedin.

valkoinen vedin 45,8 cm Keittiömaailmasta, kodinhoitohuoneessa 

Keittiössä vedintyyppi vaihtuu rosteriin. Kuten joskus aiemmin kirjoittelin, luulin valinneeni myös Keittiömaailmasta Ikea-tyyppiset lankavetimet. Yllätyksekseni keittiötoimituksen myötä tulikin valmiiksi poratut etusarjat ja aivan erilaisella jaolla olevat rosterivetimet. Nyt olen mokaani jo tottunut ja silmäkin tykkää keittiön vetimistä. Lankavedin olisi silti ollut niin JUST :-)

rosterivedin 20,5 cm Keittiömaailmasta, keittiössä kaikissa valkoisissa ovissa ja laatikoissa 

lankavedin 13,7 cm Ikeasta, keittiössä rosterikaapeissa ja -laatikoissa

maanantai 3. maaliskuuta 2014

maaliskuussa messuillaan - meillä!

Rakennusprojektin aikana olen löytänyt itsestäni vinkeitä bisneksentekoon. Niinpä olen markkinoinut muutamalle toimittajalle mahdollisuuden esitellä yhtenä iltapäivänä tuotteitaan meillä, valmiissa omakotitalossa. Tuotteet olen tietenkin valinnut huolella, niin että niissä on uutuusarvoa ja näkemistä yleisölle. 

Siispä kaikki kiinnostuneet, tervetuloa meille Ouluun messuilemaan 

LAUANTAINA 29.3.2014 KLO 11-16! 

Messuilla mukana ovat: 
Profin Oy: puuikkunat, parvekeovet ja liukuovi-ikkunat 
Huone1: modernit pihasaunat 
Muotolevy Oy / Eclisse: Eclisse Pocket Door -liukuovet  
hemma hos Oja -bloggaaja rouva Oja tarjoamassa autenttisia mielipiteitään :-) 
Lisäksi arvonta kävijöiden kesken ja pientä syömistä tarjolla. 


Viime vuosikymmenen aikana Profinista on tullut käsite liukulasiseinien valmistajana. Tänään Profin yhdistää modernin teknologian perinteiseen puusepän osaamiseen. Profin on kotimaan markkinoilla johtava liukulasiseinien toimittaja niin kuluttaja- kuin kerrostalokohteissa.  


Huone1 -pihasaunat erottuvat modernilla tavalla perinteisistä suomalaisista nurkkasalvotuista hirsi-piharakennuksista. Huone1 -piharakennukset sopivat loistavasti yhteen nykyaikaisen modernin rakentamisen kanssa. Huone1 on varma valinta, jos etsit vaivatonta ratkaisua. Tee itse (tai teetätä) vain perustus. Huone1 tuo valmiin saunan pihaasi ja pääset heti nauttimaan saunan suloisesta lämmöstä. 


Eclisse Pocket Door -liukuovet tuovat uusia mahdollisuuksia tilojen toteuttamiseen. Eclissen ratkaisussa Pocket Door -kehys tulee osaksi väliseinärunkoa ja mahdollistaa ovien liukumisen seinän siälle. Pocket Door -liukuovilla tiloihin saadaan modernia toiminnallisuutta ja visuaalisuutta. Seinän sisään liukuvat ovet säästävät tilaa ja antavat vapauden sisustamiseen. 


Pääset mukaan messuille, eli saat tarkemman osoitteen ja ajo-ohjeet, laittamalla minulle yksityisviestiä oikean sivupalkin yhteydenottolomakkeella tai ottamalla yhteyttä jonkun messuyrityksen edustajaan: 
Profin Oy: Kaisu Kovalainen, p. 040 585 7006 
Huone1: Eila Tölli, p. 0400 560 926 
Muotolevy Oy: Jouni Pylvänen, p. 040 504 7719 

TERVETULOA!