lauantai 26. huhtikuuta 2014

uskonvahvistusta rakentajille

Hups, sinne katosi kaksi viikkoa huhtikuuta että heilahti! Minua on vaivannut sekä writer's block että yleiset ruuhkavuosien kiireet. Talossa ei ole tapahtunut yhtikäs yhtikäs mitään sitten messujen - siis mitään edistykseen viittavaa. Muutenhan täällä kyllä sattuu ja tapahtuu, lapsiperheessä :-)

Blogini on elänyt elämäänsä jo puolitoista vuotta. Selasin vanhoja postauksia vuoden takaa - millaista oli elämä huhtikuussa 2013? Näillä kuvilla toivon voivani valaa uskoa ja luottamusta muihin rakentajiin: vuosi ON pitkä aika rakentamisessakin, siinä ajassa kyllä ehtii jos ja vaikka mitä! Vai mitä tuumaatte?

TONTILLA HUHTIKUUSSA 2013
OMA KOTI HUHTIKUUSSA 2014


Minusta on jotenkin nastaa asua keskeneräisellä asuinalueella, jossa yhä joka toisella tontilla rakennetaan. Kevään tultua kaikkialla tuoksu hiekka, kaadetut männyt, työkoneet, puutavara - oi miten ihanaa! Varsinkin kun itse on näin hyvin voiton puolella ;-) Tsemppiä ihan kaikille rakentajille, nauttikaa nauttikaa! (Sillä se on yllättävän nopeasti ohitse koko projekti, usko tai älä!) 

lauantai 12. huhtikuuta 2014

pakolliset kuviot

Tämän lauantain pakolliset kuviot olivat erittäin mieluisia. Huomenna on täällä Oulun seudulla virpomisvarpomispäivä (niin kummalliselta kuin se Keski-Pohjanmaalta lähteneestä trullista tuntuukin), ja askarreltiin tytsyjen kanssa ihan reilusti oksia. Allrum uusine pöytineen osoittautuu juuri tällä tavalla arjessa toimivaksi, ruokapöytä kun pysyy puhtaana ja vapaana syömistouhuja varten kun paripäiväinen oksaprojekti valtasi suuren askartelupöytämme. Uudet ja exät naapurit, huomisaamuna kolkutellaan ovenne takana!
Viime vuonna askartelimme lasten kanssa suuren määrän pääsiäiskortteja, jotka rakennusprojektin käynnistelyvaiheen kiireissä jäivät kuitenkin lähettämättä - ja muuton hulinassa hukkuivat jonnekin, joten eivät lähde matkaan tänäkään vuonna. Tästä viisastuneena
toivotan kaikille tutuille ja ystäville hyvää pääsiäistä
täältä blogin kautta!

torstai 10. huhtikuuta 2014

meidän Vihtaovet - modernia ja tyylikästä

Ennen messuja saatiin viimeiset väliovet paikalleen. No, se ihan viimeisin jäi vielä työn alle. Mutta kuitenkin! Nyt on pukuhuoneesta pesuhuoneeseen lasiliukuovi paikallaan. Myös sisäsaunan karmiton lasiovi on paikallaan, ja voi kun on tyylikästä! Ihan näinkin pienillä jutuilla saa vähän modernimpaa ja näyttävämpää. Eikä tarvitse miettiä, kuinka suihkun vesi mädättää ovenpielen listoja. Oviaukko vain tehdään tarkasti, sitten mitataan aukkomitat ja tilataan ovet. Meille kolme lasiovea toimitti oululainen Vihtaovet Oy, näistä siis kaksi karmitonta lasiovea ja yksi lasiliukuovi.

Pesuhuoneen lasiliukuovi, leveys 90 cm. Oven väri satiini. 
Pukuhuoneesta pesuhuoneeseen. 
Satiiniovi on himmeä, eikä läpi näy vaikka alaston ihminen seisoisi ihan oven takana.
Testasimme tätä avointen ovien päivänä vieraiden kanssa, tosin vaatteet päällä :-) 
(Pukuhuoneesta on vissiin tulossa meidän talon man cave, miestila, josta uusin Avotakkakin mainitsi. Oli vaikea kuvata, kun virittimet ja vahvistimet ja telkkarit ja kaiuttimet johtoineen tunkivat kuvaan joka puolelta! Mutta mies tarvitsee miestilansa. Ymmärrän.) 

Sisäsaunan karmiton lasiovi, väri pronssi. Simppeliä ja tyylikästä. 
Saranat porataan kiinni oviaukkoon. Tyylikkäät saranat molemmin puolin ovea. 
Niin ja sitten se talomme viimeinen väliovi. Se on Vihtaovien toimittama karmiton, satiinin värinen lasiovi talomme kylpyhuoneen suihkuun. Mutta minä tumpelo se mittasin aukon huolimattomasti, kun aukkomitassa oli heittoja alhaalta ylös kuljettaessa... Niinpä ovea ei vielä saatu paikalleen. Asian selvittely jatkuu, ja ovi ilmestyy aukkoonsa jossain vaiheessa. Tosin kylpyhuone odottaa edelleen Tunto hienoa seinään, kuivaustelineitä ja viikkauspöytiäkin, joten eipä hättäillä ovenkaan kanssa :-D

Kylpyhuoneen oveton suihkutila. Ei haittaa oven puuttuminen, suihkutellessa voi rauhoittua mäntymetsään katselemalla! Ainakin kun oma mokailu alkaa kismittämään niin täytyy keksiä tällaisia selityksiä. 

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

kun päivä kääntyy iltaan

Eletään sitä aikaa vuodesta, kun on valoisaa nukkumaan mennessä ja herätessä. Makuuhuoneiden pimennysverhot on saatu paikalleen, mutta kaksostyttäriemme huoneessa ne eivät pelasta tilannetta huoneen yläosassa olevien lasiseinien ja ikkunoiden takia. Lapset toki nukkuvat valoisammassakin, mutta huoneen korkeudenkin vuoksi toivoin heidän sänkyjensä päälle katoksia tuomaan pesämäisyyttä. Jo rakennusaikana tuttavani riensi apuun (kiitos T!). Omiin opintoihinsa liittyen hän teki näyttötyönään tyttöjen huoneiden sisustussuunnitelmat sekä valmisti konkreettisesti toisen sängyn päälle vuodekatosverhot kiinnitysrautoineen. Tässä kuva hämyisestä vuodekatoksesta, jossa olen ryydittänyt kevyttä valkoista perhosverhoa kahdenlaisilla verhokankailla.


Ja otsikon lausehan on Nopsajalan biisistä Lupaan olla, jota juuri nyt fiilistelen :-)

lauantai 5. huhtikuuta 2014

valinnanvaikeutta? e-hei!

Kun rakentaa suuren talon kappaletavarasta kuten me, voi valita jokaikisen nippelin ja nappelin omien mieltymysten mukaan. Kaikessa tarjonnan runsaudessa voisi toki mennä sekaisin valinnanvaikeuden kanssa. Itselläni on kuitenkin rakennusprojektin aikana ollut melko selvät sävelet. Olen vuosia kahlannut sisustuslehtiä läpi ja leikellyt mieluisia kuvia talteen. Kun rakentaminen oikeasti käynnistyi, tämä aarreaittani tarjosi minulle paljon valmiita ratkaisuja. Resepti: napataan silmää erityisesti miellyttävä kuva kertyneestä kuvapinosta (jossa aiheena esim. makuuhuone), ja lähdetään toteuttamaan sitä. Tässä yksi toteutus!


Tällaisia kuvasta löytyneen idean tai tunnelman mukaan toteutuneita kohtia talostamme löytyy paljon. Valintojen tekeminen on helppoa, kun tietää mitä haluaa! :-)

Idearikasta viikonloppua!
torstai 3. huhtikuuta 2014

huhtikuussa

Maaliskussa tsemppasimme messuja varten melkoisesti. Ulkovuorilaudoitus viimeisteltiin, ikkunat saivat smyygilaudat ja ainakin osan pelleistä. (Osa pelleistä on vielä maailmalla, looong stooory...) Sisällä saunan ovi asennettiin paikalleen, samoin kuin lasiliukuovi pesuhuoneeseen. Talomme ensimmäiset listat asentuivat suurten  Eclisse-liukuovien ympärille. Ikean reissulta tarttui matkaan kaikenlaista pientä mutta ah niin tarpeellista, kuten aina :-) Ikea-ostosten myötä olohuone sai astetta valmiimman asun.

Kun maaliskuussa messuiltiin, nyt huhtikuussa huilataan. Tupareita toki jo suunnittelen, mutta en vielä tälle kuulle. Pötkähdän sohvalle ja katselen telkkaria. Meidän kodissa telkkari kuuluu olohuoneeseen. Itse asiassa olohuone on suunniteltu juuri niin juntisti, että sohvan ja television pyhä yhteys on optimaalinen. Sohvalta on hyvä katseluetäisyys, televisio ei saa liikoja auringonsäteitä eikä heijastuksia. Sohvalta näkee myös takan, sekä muutenkin ympäri tupaa. Televisiotasoksi valikoitui Ikean Bestå kaikessa vähäeleisyydessään. Hurjia suunnitelmiani lautakasa-televisiotasosta en ole vielä haudannut, just wait and see :-) Tässä kuitenkin kuvia olohuoneen tämänhetkisestä ilmeestä. Ihanaa huhtikuuta sinullekin!