sunnuntai 26. lokakuuta 2014

euron verhot (viisi väriä: valkoinen)
Verhot eurolla? Silmänkääntötemppu kieltämättä. Kauempaa hyvän näköinen, lähemmin tarkasteltuna - no, eivät nämä oikein kestä lähempää tarkastelua. Kyseessä on Ikean Schottis -kaihdin. Paperinen vekkikaihdin, joka teipataan kiinni ikkunaan tai ikkunanpuitteeseen. Ei narua, josta voisi nostaa ylös tai laskea alas. Sen sijaan verhon voi teipata kiinni ikkunaan myös alareunastaan. Yksi 90 cm leveä kaihdin riitti meillä jopa kolmeen kapeaan ikkunaan näkösuojaksi - näin siis verho ikkunaan eurolla! Yllä olevissa kuvissa keittiö, jonka lisäksi teippasin kaihtimet eteisen terassinoveen ja ovien viereisiin kapeisiin ikkunoihin.

Jotenkin minä niin tykkään näistä vekkikaihtimista ulkonäöltään. Olohuoneen ikkunoiden osalta tämä antaakin uutta pohdittavaa. Muutanko suunnitelmia ja tilaan rahatilanteen salliessa kunnolliset kangasvekkikaihtimet esim. Luxaflexiltä (aiempia verhopohdintoja mm. täällä) ruokailutilassa jo olevien rullakaihdinten sijaan...

Olohuoneen ikkuna sai myös verhot sovitukseen rahatilanteen kohenemista odotellessani. Vaikka tuolla pimenevissä illoissa tuskin kauheasti väkeä liikkuu ikkunoidemme takana, eivät mustat suuret ikkunat ole kovin kotoisat pimeyden laskeuduttua.

sininen hetki ikkunoiden takana 
Nämä verhot sain alle eurolla, itse asiassa ompelulangan hinnalla. Kaapin perukoilta löytyi kasa Ikean valkoisia puuvillaverhoja, joissa oli yhä alalaita kääntämättä ja ompelematta. Leikoin pari verhoa kaistaleiksi ja ompelin kaistaleet alkuperäisten verhojen jatkoksi, jotta mittaa on riittävästi tällaiseen "ranskalaiseen boheemiin" luukkiin, joksi verhoviritelmääni nimitän. Toistaiseksi verhot on sovitusta varten teipattu seinään, mutta tulossa on kuulemma verhovaijeri. (Kyllä minä osaan porakonetta pidellä ja verhovaijerit kiinnittää. Periaatekysymys. Käytin ompelukonetta ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin ja alulangan sylttäämisen kanssa taistellessa päätin, että miehenikin tulee antamaan panoksensa ikkunoiden verhoamiseen :-) )
Sain Lauralta Leijonanpesä -blogista haasteen "yksi väri, yksi päivä". Kuittaan tällä valkoisten verhojen kavalkaadilla värin valkoinen, jota kuvissa voi tietenkin bongailla muualtakin kuin verhoista :-)  Mukaan haastan Janen Janen himassa -blogista, teidän kodistanne luen aina niin mielelläni!

maanantai 20. lokakuuta 2014

värillä on väliä

Lokakuun kääntyessä kohti marraskuun pimeyttä, värillä todella on väliä. Tässä kirjoituksessa kurkataan nyt kuitenkin vielä kesän väritystöihin, kun sisäänkäyntimme sai oikean värin pintaansa.

Lähtötilanteessa, sen tarkemmin asiaa ajattelematta, sisäänkäyntisyvennyksen katto laudoitettiin valkoiseksi pohjamaalatulla laudalla, vaikka oli selvää, että syvennyksestä tulee mustanruskea. Smyygit tehtiin ulkovuorilaudasta, kun se oli sopivan paksuista ja näytti hyvältä - ja valkoiseksi pohjamaalattua oli tämäkin lauta.


Kesällä sain kuitenkin tarvittavan inspiraation viimeistellä sisäänkäynti. Hain maalikaupasta seinälaudan sävyistä Vinhaa ja maalasin sillä sekä smyygit että katon. Oh-la-laa, kyllä muuttui ilme kerralla oikeaan suuntaan! Seinän sävystä aion taikoa vielä jonkinlaisella vesi-kuullote-yhdistelmällä asteen tummemman.
Ensi kesän urakointiin sisältyy sitten autokatoksen maalaus. Siellä tilanne on aivan samanlainen, katto on valkoiseksi pohjamaalattua harvalaudoitusta - ja senkin haluan nyt tummaksi. Mutta tietäähän sen kun omakotitalon rakentaa, tekeminen ei lopu (toivottavasti) koskaan :-)

Syyskuun loppupuolella lähdin lasteni kanssa pohjoiseen Ylläksen maisemiin nauttimaan luonnon kauniista väriloistosta. Kuinka ollakaan, meidät yllätti sankka lumisade jo menomatkalla. Ruskaa löytyi kuitenkin maasta, lumipeitteen alta kaivamalla. Kyllä luonto osaa!


Värikästä syksyä ja talven odottelua! torstai 9. lokakuuta 2014

sisustuksen kikka kolmonen

Hellou, mites se on syksy kulkenut? 
Täällä sitä ollaan ja elellään, hemma hos Oja. 
Välillä tehdään pihahommia, kun säät sallii, 
välillä tunnelmoidaan sisällä hämärän laskeutuessa takkatulen ääressä. 

Jos syksyn merkki on uusista nahkasaappaista haaveileminen
sitä taitaa olla myös käsityöinnostuksen palaaminen. 
Muistanette vuoden takaisen neulepeittoprojektini
Nyt on uusi käynnistetty. 

Koska: 
Menin ja ostin ihania uusia tyynypäällisiä kiinnostavissa, mieluisissa väreissä. 
Eihän ne ihan just jetsulleen sovi kaikki yhteen, murretut keltaiset ja vihreät ja turkoosi. 
Vaan ei siitä pidä olla milläskään! 
Tekaistaampas uusi neulepeitto sohvalle. 
Peitto joka yhdistää kaikki tyynyjen värit. 

Tällä kertaa tartuin puikkojen sijaan virkkuukoukkuun, 
googlasin pylvään ja puolipylvään että menee varmasti oikein. 
Ja eikun menoksi :-) 

(Kiva malli sattui löytymään uusimmasta Yhteishyvä -lehdestä.) 

kuva lainattu Yhteishyvä -sivustolta täältä 
syksyn tyynyjä sohvalla 
aiemmin tekemäni neuelepeitto yhdistää joitakin sävyjä toisiinsa 
uusi neulepeitto tulee yhdistämään useampia värejä sohvalla kokonaisuudeksi