sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

matto seinälle

Missä on maaliskuun hohtavat hanget ja auringonpaiste? Eilen myrskysi  lumi-räntä-vesisateen kera ja tänäänkin on tylsän harmaata. No, ainakin on täydellinen päivä haaveilla tulevista sisustushankinnoista :-) Raksakuolema alkaa helpottaa, ja kevään tulon myötä (sillä sitähän se veden lotina ränneissä tarkoittaa) tekisi mieleni uudistaa ainakin olohuonetta. Jos vaikka nostaisin maton seinälle? 

Valkoisen sohvamme takana on suuri valkoinen seinäpinta. Ei näytä hyvältä. Olenkin haaveillut hankkivani sohvan taakse, rennosti lattiaan nojaamaan suuren, näyttävän taideteoksen. Jokin abstrakti, säväyttävän värinen teos toisi sohvan esille taustastaan sekä lämpöä (minun makuuni liian) vaaleaan olohuoneeseen. Ylimääräisten, taiteeseen sijoitettavien rahavarojen puutteessa ja oman taiteenluomisprosessini uinuessa tämä on jäänyt toteuttamatta. 

Suuri taideteos seinällä olisi näyttävä! Nämä ideakuvat löytyivät Pinterestistä, kuten myös täältä, täältä ja täältä

Vaihtoehtoinen ajatukseni oli hankkia kevyttä finnfoam-levyä, jonka päällystän kivalla kankaalla. Mutta silmiin ei ole osunut riittävän näyttävää kangastakaan, kun makuni on enemmän abstraktin ei-symmetrisen taiteen puolella. Tilaamalla saisi taidekangastakin, kuten JacQue Textile Designsin upeat kankaat osoittavat. 

JacQue Textile Designsin upeita kankaita. 

Olen kuitenkin ihastunut lähtemättömästi itämaisiin mattoihin, kuten aiemmat postaukseni patchwork-matoista ja ylellisistä matoista osoittavat. Suhteellisen helppo, maalaustaidetta kevyempi ratkaisu kukkarolle olisi nostaa matto seinälle sohvan taakse. 

Ideakuvat Pinterestistä, löytyvät myös täältä, täältä, täältä ja täältä
Selaillessani netissä ideakuvia, löysin vähänlaisesti seinälle nostettuja (itämaisia) mattoja moderneista, skandinaavisista kodeista. Usein sisustus oli boheemin runsas tai vaihtoehtoisesti hyvin itämainen. Ja useimmiten matto oli makuuhuoneen seinällä sängyn taustalla, minne se sopii myös oikein hienosti. Olen kuitenkin vakuuttunut, että tämä ratkaisu toimisi meillä hyvin :-) Tällä hetkellä, kun keväinen raikas vihreä ja turkoosi valtaavat olohuonettani, valitsisin seinälle tämän maton.  
Matto CarpetVistan sivuilta, pienimmän ja ehkä meille ihan riittävän koon hinta on noin 150 e. 

Haaveiluntäyteistä sunnuntaita! 
(erityisesti Naisille tänään naistenpäivänä SUURIA haaveita:
 have big dreams, 
you will grow into them! 
 toim.huom.) 3 kommenttia:

 1. Minä olen miettinyt jotakin samantapaista ratkaisua, koska sillä saisi samalla myös olohuoneemme akustiikkaa parannettua. Sellaista vaan olen jäänyt miettimään, että mitenköhän se matto pitäisi sinne ripustaa? Joku tanko kenties, ja matton tankokuja? Maton ompelu kuulostaa vain aika haastavalta. Jos taas ripustaa vain kulmista, tulee matto ihan varmasti venymään muodottomaksi. Hmm, pitääpä vielä selvitellä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Totta, kiinnitys tulee olemaan haastavampaa kuin jonkin finnfoam-kangasjutun ripustaminen seinälle. Seinää säästääkseni ajattelin kahta tukevaa koukkua, ja mattoon jonkinlaista verhotankoa tms. joka ripustetaan kahteen seinäkoukkuun... Mutta miten se verhotanko mattoon kiinni, sitä täytyy sitten vielä käytännössä tutkailla.

   Poista
 2. Mattoliikkeissähän kantataan esim sisal mattoihin reunoja (nahka, puuvilla ja pellava), jospa sieltä saisi edullisesti maton taakse tankokujan...

  VastaaPoista