keskiviikko 27. toukokuuta 2015

piha: suunnitelmista tojeksi

Summittaiset pihasuunnitelmat olen laatinut jo aikaa sitten. Tässä postauksessa heinäkuussa 2013 piirtelin pihan pääpiirteittäin - ja tällä suunnitelmalla mennään edelleen. VRJ Groupin pihassa kävin fiilistelemässä materiaaleja samalla, kun haettiin peräkärryn täydeltä (ah niin ihanan tuoksuista!) kuorikatetta. Pieni pala kerrallaan 1100 neliön tonttimme muuttuu modernin talon moderniksi kaupunkipihaksi :-)

timanttituijat valmiina istutukseen 
VRJ Groupin pihalla fiilistelemässä kasveja, puita ja pihan pintamateriaaleja. 
Kuva otettu naapurin pihalta kohti meidän sivupihan takaosaa

Pihan laiton aloitimme sivupihan takaosasta kuorikatteen levittämisellä. Myös pensasaidat on valettu paikalleen, samoin kuin allrumin suuren ikkunan edustalle kasvatettavat näkösuojat, timanttituijat. Singelitarjouksia odotellessani kaavin rahapussin pohjia myös laattakaupassa - pihalaattojen laitto saa alkaa vaikka heti, kun etupihan istutusallas on valettu paikalleen. Muottitaitajasta saati valajasta vaan ei ole vielä tietoakaan. Pihahommat on rentouttavaa puuhaa, kunhan vain muistaa ottaa rennosti!

Ps1. Löysin suurelle 50x50 cm betonilaatalle haastajan, 70x70 cm kokoisen uutuuden Rudukselta. Paksuutta tällä suurella laatalla on 8 cm, ja täten painoakin 90 kg! Taitaa jäädä haaveksi, kun ei ole varaa palkata riskejä asentajia. Hyvähän se on kuitenkin tietää, että kaikenlaisia ihanuuksia on olemassa!

Ps2. Otsikon tojeksi on paitsi murretta, myös oululainen rakennusalan yritys :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti