maanantai 8. kesäkuuta 2015

pehmeitä kiviä?

Näillä sanoilla yritin tilata pihalleni singelikiviä. Eli pehmeitä kiviä. Ei me ihan löydetty myyjän kanssa yhteistä säveltä, mielikuvitukseton myyjä kun vain nauroi ettei kivet ole pehmeitä.

Singeliä / someroa, koko 16-36 mm. Ideakuvat kivitori.fi ja siistipiha.fi
Pitkänmallisen talomme taakse ja päätyyn aion istuttaa nuppikuorman (12-13 kuutiota) kiviä. Niitä pehmeitä. Mursketta ja soraa on tarjottu, samoin seulanpääkiviä, mutta nyt on haussa pienempää kokoa. Kuvien 16-36 mm raekoko olisi ideaali, koska pinnalla tulisi silloin tällöin kyetä kävelemään. Singelin metsästys vain on työläämpää kuin otaksuin. Useat tahot tarjoavat pussitettua singeliä noin 0,6 m3 suursäkissä - hinta vaihtelee 110-150 e/säkki. Nuppi tulisi maksamaan siis melkoisesti. Paikalliselta maa-ainestoimittajalta löytyy myös ns. kattosingeliä, joka on raekooltaan 6-16 mm (hinta noin 1500 e/nuppi).

Singelin haastaja voisi olla myyjän tarjoama 30-70 mm kivi (noin 350 e / nuppi). Me vain ei olla myyjän kanssa puhelimessa ihan varmoja, ymmärrämmekö toistemme käyttämiä sanoja. Päädyimme sitten siihen, että myyjä tuo pihalleni sangollisen näitä kiviä näytille. Hyvää asiakaspalvelua, pääsen kokeilemaan kivien pehmeyttä ennen kuin toistakymmentä kuutiota kiviä rysähtää pihalleni :-)


4 kommenttia:

 1. Just tänään totesin miehelle, että rautakaupassa käynti on aina kuin pelaisi Aliasta! :-D

  VastaaPoista
 2. Joko olet tilannut kivet? Mistä tilasit ja paljonko tuli kuljetusmaksua? Oliko kivet jossain säkissä vai kipattiinko ne vain tontille?

  VastaaPoista
 3. Hei Sandra! Väsyin 16-36 mm singelien metsästämiseen. Hinnat olivat kovia suursäkeissä ostettuna, ja halusin päästä jo toimeen. Niinpä otin käyttöön plan B:n. Tilasin Kuljetuspolarilta kiviä koossa 30-70 mm, nuppikuorman (noin 12 m3). Kuorma kuljetuksineen kaikkineen maksoi 350 e. Kivi ei ole niin pientä kuin haaveilin, mutta pian on tuo kuorma pihaan levitetty - sama määrä singeliä olisi tullut maksamaan yli 2000 euroa. Koska kivet ovat suurempia, tulemme rakentamaan päälle pitkospuut kävelyreiteille. Instagram -tililläni (hemmahosoja) on ainakin yksi kuva pihan edistymisestä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos vastauksesta. Kävin kurkkaa Instasta ja hyvältä näyttää. Täytyypä itsellä jatkaa kivien etsintää. Mukavaa kesän jatkoa melkein naapuriin. ;)

  VastaaPoista