keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

asuntomessut 2015 - parhaat palat

...jäävät minulta tänä vuonna näkemättä ja kokematta. Lyhyellä, arvokkaalla kesälomalla on valittava sotansa, ja meille se on pihanlaitto, sekä ajan-, rahan- että henkisten voimavarojen käytön kannalta. Mikäänhän ei kuitenkaan estä minua kommentoimasta messuja lehdistä ja netistä saamani käsityksen pohjalta :-)

Kohde 18, Honka Savukvartsi. Kuva Honkarakenteen sivuilta ladatusta PDF-esitteestä. 
Puu on uusi musta, tiedän. Silti, kuvien perusteella Kontio Harunire vaikuttaa mökkimäiseltä. Puuta on todella paljon. Miltäköhän vaikutelma tuntuu paikan päällä? (KOHDE 14)

Ensivilkaisulla tuntuu, että Potius Isokivi A on jo moneen kertaan nähty. Eikös tämä kohde toista kaikkia blogimaailmastakin tuttuja tämän hetken sisustustrendejä? On mustaa, valkoista, rautaa, betonia, graafisia kasveja, pieniä sivupöytiä. Toisaalta, sekä tämä kohde että muutama muu messuilla (kuten kohteet 24 ja 35) antavat varmasti ideoita niille, jotka rakentavat tiiviille alueelle mahdollisimman kompaktia, muunneltavaa ja tilankäytöltään tehokasta kotia. Tiivis kaupunkiasuminen onkin messujen kantava teema tonttien ollessa pienehköjä ja myös haastavan mallisia. (KOHDE 16A)

Villa Beauty on arkkitehtuuriltaan jotenkin mahtipontista. Ei sisustusmakuuni, joskin L-malliset talot ovat aina kiinnostavia toimivien tilojensa osalta (pohjaratkaisultaan toimivan oloinen L-ratkaisu on myös kohteessa 38, Rock-kivitalo Villa Aletta). Ja kukapa se ei uima-altaasta haaveilisi :-) (KOHDE 17)

Honka Savukvartsi ei avaudu minulle lehtien sivuilta. Tämän haluaisin ehdottomasti nähdä livenä! Mitä ihmettä on rakennuksen keskellä - viherhuone? Miten tilat toimivat? Todella kaunis kadunpuolen julkisivu houkuttelee! Tämäkin on hirsikohde - tasapainottaako linoleumlattia riittävästi puun (liiallista?) käyttöä? (KOHDE 18)

Kohde 19, Vivola. Kuvat Puu-lehden Issuu-julkaisusta.
Vivola on kiinnostava kohde. Tilat näyttävät erittäin linjakkaalta arkkitehtisuunnittelulta - tosin noin 160 neliötä kahdella makuuhuoneella saakin olla linjakasta :-) Kun kohde suunnitellaan liikuntarajoitteselle, saadaan aikaan kaikille sopivia, sulavia ratkaisuja! Myös julkisivut ovat kauniit. Sisustus on tehty messuille laadukkaasti Woodnotesin, Artekin ja Luonan tuotteilla. (KOHDE 19)

Kohde 26, Villa Kapee. 3D -havainnekuva lainattu Ollikaisen Hirsirakenteen sivuilta
Villa Kapee olisi ehdottomasti nähtävä myös paikan päällä. Mutkitteleva arkkitehtuuri on poikkeavaa ja kiehtovaa. Hirren käyttö kiinnostaa tässäkin kohteessa. Lehtien kuvissa puuseinien, kattojen ja lattian ilme näyttää raikkaalta - yllä olevaan havainnekuvaan verrattuna ainakin ikkunanpuitteet ovat valkoiset ja antavat levollisemman, yhtenäisemmän ilmeen tiloille. Ehkä arkkitehtonisesta "kikkailusta" johtuen lähes 200 neliön kotiin on saatu mahtumaan vain kolme makuuhuonetta - ehkä pienet perheet eivät todellakaan tarvitse enempää nykyään? (KOHDE 26)

Kohde 28, Passiivikivitalojen Kosteusturvatalo. Kuva Meidän talon sivuilta
Passiivikivitalojen Kosteusturvatalo ei sykähdytä muutoin, mutta julkisivu on tyylikäs. Tsekatkaapa te messuilla kävijät, kuinka kattoterassin pergolarakenne oikein jatkuu alas autokatoksen seinään - vai jatkuuko? (KOHDE 28)

Kohde 31, Casa Del Limon. Kuvat rakentaja.fi -sivuilta
Casa Del Limon näyttää kuvissa kivalta. Olen kiinnostunut meksikolaisesta koristeellisuudesta ja lämpimistä sävyistä, joten tämän talon sisustukseen haluaisin tutustua. Talon budjetti yllätti - rakennushanke on vienyt noin 700 000 euroa! Asuntomessuille rakentaminen taitaa olla aina kallista, kun kaikki pitää saada kiireellä valmiiksi... (KOHDE 31)

Urban Villan ullakkohuone olisi aivan mainio! Siitä taistelisivat niin lapset kuin vanhemmatkin :-) Vieraatkin sinne olisi kiva majoittaa. (KOHDE 35)

Kohde 40, Verso. Kuva Greenbuild.fi -sivuilta
Julkisivuista puheen ollen, Verso näyttää kiinnostavalta. Tai ehkä hieman Prisman seinältä? En osaa päättää :-) Ruohokattoinen viherhuone on ainakin jotain erilaista! Tässä talossa yläkerrassa seinän kääntäminen "vinkkeliin" on onnistunut ratkaisu, kun tilasarja pukuhuoneesta saunaan levenee ja kasvaa. Tai siltä se paperilla näyttää, miltähän mahtaa näyttää paikan päällä? (KOHDE 40)

No, näihin paperisiin ja digitaalisiin havaintoihin minun on tyytyminen tänä vuonna. Odottelen kieli pitkällä muiden bloggaajien juttuja messuilta, kuinka kohteet on paikan päällä nähty ja koettu!


3 kommenttia:

 1. Kivat valinnat. Minä luen joka kerta tuon kosteusturvatalon nimen kosteusvauriotalona. Apua...

  VastaaPoista
 2. Hyvä kooste.... minä luin DEKO lehteä sillä silmällä että löytyisikö messuilta sisustuvinkkejä. Muutama upeasti sisustettu talo, kuten tuo Vivola, mutta liian monta talo jotka olivat rakennusfirmojen tekemiä kuvitteelliselle perheelle joten persoonalliset valinnat ja tunnelma puuttui. Vaikka lähdetään etelään ensi viikolla, voi olla ettei tänä vuonna lähdetä messuilemaan kuitenkaan...

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Kävin eilen asuntomessuilla, kun tuossa vieressä ovat. Tuo Savukvartsin viherhuone on kieltämättä erikoinen ratkaisu. Eli keskellä asunto "lasikuutio" joka on ylös asti. Tässä se oli kasvien valtakunta. Alhaalla oli ovet (viemäri myös!) ja sisällä pystyisi kasvattamaan yrttejä tai kuten nyt paljon kasveja. Ajattelen liian käytännöllisesti- pitää tykätä/harrastaa kasveja jotta raaskii neliöitä laittaa tuohon. Plussana todella valoisa ja näkyi joka puolelle. Ja voi istua sisällä ja nauttia kasveista ja vaikka istua sisällä lukien.
  Elina
  p.s itse onnistun tappamaan kaikki kasvit;)

  VastaaPoista