lauantai 25. heinäkuuta 2015

kivi- ja betonipiha

Osia pihamme pinnoista rakentuu kivestä ja betonista (kuten jo aiemmin kirjoitin täällä). Piha alkaa olla valmiimpi (mutta ei suinkaan vielä valmis, sitä en kuitenkaan jää odottelemaan), joten tässä joitain kuvia kivi- ja betonipihastamme!Kesäkuun puolivälissä pihallemme kaadettu nuppikuorma (noin 12 m3) kiviä oli hengästyttävän kokoinen. Päätin, että levitän kasan manuaalisesti käsivoimin paikalleen - eipä tarvi kuntosalilla huhkia samalla kun konevoimat muokkaavat pihaa :-) Hyvästä treenistä tämä urakka kävikin! Kasan alle (samoin kuin kaikkialle kivien alle) levitin suodatinkangasta. Kun tässä postauksessa pohdin, mistä löydän sopivanhintaista singeliä, päädyin lopulta kivivalinnassa huomattavasti huokeampaan kokoon 30-70 mm. Kivillä on vaikeampi kävellä kuin pienirakeisella singelillä/somerolla, mutta tulemme rakentamaan kivien päälle vielä pitkospuut kävelyreiteille. 
VINKKI: Jos teet saman kuin minä, eli lapioit kivet käsivoimin kottikärryyn, laita kasan alle esim. liukasta vesivaneria! Lapio luistaa varmasti kivasti sitä pintaa pitkin - toisin kuin kangasta pitkin. Ei meinannut minun Fiskars oikein upota tähän kasaan. 

12 kuutiota kiviä, 30-70 mm. Toimittaja Kuljetuspolar. 
Talomme takajulkisivu.

Naapuria kohti oleva sivupihamme alkaa olla valmis. Pihasaunan luona pihan perällä maanpinta on peitetty kuorikatteella, talon nurkalta tielle asti - noin 120 m2 - kivillä. Istutukset on rajattu kivistä siististi mieheni ylijäämä-kasilankusta nikkaroimilla istutuslaatikoilla. Kivet pihalla ovat kauniita, kunhan ne on särmästi rajattu muista materiaaleista. 


Talon tienpuoleiseen päätyyn on istutettu kahteen laatikkoon pylväshaavat sekä lasten valitsemat perennat. Aita valmistunee tulevina vuosina, ja muutoin tämän katujulkisivun viimeistelyt tehdään syksymmällä, kun kaupunki saa asfaltoitua tien meidänkin kohdallamme - tien nykyinen pinta kun tulee nousemaan useita senttejä.
Sisäänkäyntipihamme on vielä vaiheessa, mutta osa betonilaatoista (490*490*50) on jo asennettu paikalleen. Onneksemme eräs naapurimme ilmoitteli alueemme asukkaiden yhteisessä face-ryhmässä taidoistaan, hänen avullaan noin 70 neliötä naputeltiin kuosiin yhden päivän aikana!
Vielä on pihalla tekemistä, mutta onneksi on lomaakin jäljellä - ja kesää! Jos tätä nyt kesäksi voi sanoa kun mittari hädin tuskin nousee yli 15 asteen. Hikisiin kivi- ja betonihommiin nämä ilmat on kuitenkin olleet mitä osuvimpia - vilvoittavia sadekuuroja myöten :-)

Tekeväistä tai rennompaa kesän jatkoa! 
ps. En todellakaan ole mikään pihapatsasihminen (tontuista puhumattakaan!). Söpö pikkuinen pöllö (ylimmässä kuvassa) pääsi kuitenkin puukaupasta mukaamme, ja vartioi nyt kiviämme.


4 kommenttia:

 1. Upea kivipiha teille on tullut! Olette olleet ahkeria. Tämä kesä on todella ollut pihan tekijälle sopiva. Kun edelliseen kotiin teimme kivetystä oli 35+ joten se on ikuisesti painunut mieleen.. 28 astetta oli vielä illalla klo 23.

  Meille tulee myös kiveä ja betonia olimme ajatelleet valaa isot "laatat". Nähtäväksi jää onko se vasta ensi kevään hommia. Vielä kun riittää tuota raksaakin...

  VastaaPoista
 2. Siisti piha teillä! on varmaan ollut hommaa tuon kasan levityksessä... :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa pihaa pukkaa! Meillä talo on ehkä tänä vuonna valmis, katsotaan sitten pihaa (kuuluisasti) joskus myöhemmin kuntoon, mutta on hyvä tankata vinkkejä kokoon jo nyt.

  VastaaPoista
 4. Tosi hienolta näyttää! Tykkään tuollaisesta harmonisesta, jopa japanilaishenkisestä pihasta. : ) Omasta tulee varmaan niin rönsy, että tällaiset säntilliset pihat ihastuttaa aina erityisesti. : )

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista