tiistai 1. syyskuuta 2015

rakentaja huijaa itseään

Talon ulkovuorta maalatessa maalipisaroita roiskuu yhteen jos toiseenkin ikkunaan, vähän ikkunapellillekin.
"Kyllä ne tuosta lähtee myöhemminkin asetonilla pyyhkäisemällä", ajattelee maalari.

Saunan oveksi asennetaan karmillinen lasiovi, ja karmin ja seinän sauma siistitään puu- tai mdf-listalla.
"Kyllä tuo vettä kestää, kestäähän se kaikilla muillakin", lohduttautuu listoittaja.

Uuteen kotiin rakennetaan kaunis, yksinkertaisen eleetön eteinen.
"Lapset oppivat laittamaan tavaransa kuraeteiseen tai kaappiin kunhan vaan sanoo tarpeeksi monta kertaa", uskottelee äiti itselleen.

Ja niin edelleen. Rakentaja uskottelee itselleen yhtä jos toista raksaprojektin tiimellyksessä. Pakostakin, sillä ihan kaikkea ei vain voi alkaa viilaamaan viimeisen päälle - siten kuin viilaisi "normaalissa" elämässä, jossa ympäriinsä roiskuvat maalipisarat aiheuttavat paniikkikirkaisuja ja ne myös pyhkäistään saman tien pois. Mielenterveyden säilyttämiseksi itsensä huijaaminen on ihan sallittua.

"Oi miten kauniit rosterikaapistot keittiöön! Jos tuollaiset saan, lupaan pyyhkiä niistä
sormenjäljet pois IHAN joka päivä!" 

Mutta ei ne maalipisarat lähde noin vain pois, edes asetonilla reippaasti hinkkaamalla. Ja saunaan tosiaan kannattaa valita karmiton lasiovi, etenkin jos lista tulee lähelle suihkuja - se kun homehtuu ja muuttaa väriään ihan takuuvarmasti. Lapset eivät opi uusia tapoja tai muuta luonnettaan vain siksi että muuttavat uuteen kotiin. Kuten eivät kyllä aikuisetkaan, Rouva Hulda Huoleton on sitä myös uusissa neliöissä. Näiden pikkuasioiden kanssa painiskellessa ajattelin lohduttaa kaikkia kanssarakentajia, jotka myös ovat sortuneet huijaamaan itseään.

"Kyllä minä saan valkoisen takan pysymään valkoisena... Pliis,
laitetaan valkoinen takka, se on niiiiin kaunis!" 

Tulipahan vain tämäkin mieleen kun pesin tämän talon 30 erillistä lasipintaa ulkopuolelta. (Joissa siis on maaliroiskeita edelleen siellä täällä. Nyt lohdutan itseäni ajatuksella, että ne lähtevät siitä pikku hiljaa roiske kerrallaan ikkunanpesujen yhteydessä kynnellä rapsuttamalla. Ja eihän niitä sisältä ulos katoessa edes näe.)


5 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä, eli monessa asiassa huijaus on vaan keino saada mielenrauha. Mutta vinkkinä maaliin ikkunoissa, ettei tarvi kynsiä käyttää, eli tuollainen ikkunakaavin tai kaavin, jota myydään esim. keraamisen lieden putsaukseen, toimii todella hyvin.

  VastaaPoista
 2. Hahah, ei hitto (anteeksi) miten osuva teksti. :) Tosin, olen itse kyllä elätellyt toiveita, että tämä Hulda Huoleton ei olis ihan niin huoleton uudessa kodissa, mutta justiin nuon siinä varmaan käy. Valkoista takkaa ei silti tullut. Siinä en pystyny edes itteäni huijaamaan. :D

  VastaaPoista
 3. Tutulta kuulostaa, huh hujaa!

  Takka saa olla valkoinen- ja vähän savuinenkin, se on elämää :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä että muilla on samoja tuntemuksia :-D Montakohan taloa sitä pitäisi rakentaa, että vihdoin olisi täysin rehellinen itselleen ja asuintottumuksilleen :-)

  VastaaPoista
 5. :)) Täälläkin maalipisaroita rapsuteltu ikkunasta. Kaupasta löyty kätevä lasta ihan siihen tarkoitukseen! Ei jätä naarmuja. Helposti irtos. Ikkunalaudoista kun vielä sais ne pisarat pois..

  VastaaPoista