sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

miesjuttuja: pihagrilli / grillikota

Onko se vain tuo minun parempi puoliskoni, vai kaikki miehet kun tykkää pihasaunoista, pihagrilleistä ja niistä mutterinmuotoisista grillikodista? (Jotensakin tällaiseen moderniin taloon ei istu se grillikota pihaan sitten millään, nipottaa esteetikko minussa.) Miehenihän näppärästi väisti mutterimuodon ja rakennusprojektin ensimmäinen hankintamme oli pihasauna, jossa on reilun kokoinen saunatupa - tai grillitupa, kuten mieheni on tykännyt ajatella. Luxus-kotagrillimme BBQ on odotellut pihamaalla lopullista sijoituspaikkaansa. Vielä se ei tietään pihasaunan vilvoitteluhuoneeseen löytänyt (läpivientikappaleen ongelmien takia), mutta jo askeleen lähemmäs. Nyt grilli nököttää terassilla pihasaunan ja talon välissä, jossa pergola on tilapäisesti katettu pressuilla.

Ilmoista viis, kun viikonloppuna päätimme avata grillauskauden! Vesi- ja räntäsateelta suojassa grillailimme herkkujamme. Elävä tuli on niin maaginen katseenvangitsija ja tunnelmanluoja, että aloin jo miettiä josko grilli olisi vihdoinkin löytänyt oman paikkansa... Terassille kun mahtuu hyvin suurikin istuskeluryhmä, jonka uumenista voisi elävää tulta ihastella ulkosallakin. Mietiskellään, ja lämmitetään samalla sauna :-)

Vasemmalla grilli pihasaunan tuvalta talolle päin, oikealla päin vastoin. Saunatupa on saanut seiniinsä samaa sävyä kuin pergola. 
 


perjantai 27. maaliskuuta 2015

tee-se-itse -tuolit / Kodin1

Mieli vetää ulos juoksentelemaan ja lautailemaan, mutta kaiken kirkkauden keskellä innostun näköjään helposti myös uusista sisustusjutuista. Silmiini osui Kodin Ykkösen kuvastosta piristävä tuoliuutuus. Ah, ruokapöydän tuolit, ne ikuinen murheeni... Minä kun en saa millään irti itsestäni että käyttäisin yhteen tuoliin > 200 euroa, joten ruokapöydän tuolit on edelleen hankkimatta. Olen haaveillut Hayn About a Chair -tuoleista (hintaluokkaa 240 e), ja löydän näistä Ykkösen tuoleista samaa henkeä. Mix and match -idea on toimiva, lisää tätä kalustevalikoimiin!

Meille ottaisin valkoiset Gina-istuinosat (60 e) ja valkoinen-tammi Fido-jalat (70 e). Mitä sinä valitsisit?


Kodin Ykkösen yhdisteltävä tuoliuutuusAbout A Chair tuoli, valkoinen
Hay: About a Chair
maanantai 16. maaliskuuta 2015

minkä taakseen jättää

Kun syksyllä pinnaa pihatöissä, sen todellakin löytää keväällä edestään. Kuva kertokoon, kuinka mahtava jäätikkö meillä tällä hetkellä on pihan ja tien välissä. Ja voinette varmasti kuvitella, kuinka upea litsis-lätsis-lätäkkö se on viikon parin kuluttua kun tuo ihana kevätaurinko tekee tehtävänsä! (Ja tietähän ei ole asfaltoitu, joten sekin on ihana litsis-lätsis-mutalätäkkö sitten koko tie.)

Eipä muuta, nauttikaa näistä upeista kirkkaista aurinko-lumihankikeleistä! Minäkin painun jäätiköltä takapihalle nauttimaan kauniista metsämaisemasta :-)


Kevät saapuu pihalle, kun vihreä valuu metsän suunnalta alamäkeen ja lumi sulaa tieltä :-) 

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

matto seinälle

Missä on maaliskuun hohtavat hanget ja auringonpaiste? Eilen myrskysi  lumi-räntä-vesisateen kera ja tänäänkin on tylsän harmaata. No, ainakin on täydellinen päivä haaveilla tulevista sisustushankinnoista :-) Raksakuolema alkaa helpottaa, ja kevään tulon myötä (sillä sitähän se veden lotina ränneissä tarkoittaa) tekisi mieleni uudistaa ainakin olohuonetta. Jos vaikka nostaisin maton seinälle? 

Valkoisen sohvamme takana on suuri valkoinen seinäpinta. Ei näytä hyvältä. Olenkin haaveillut hankkivani sohvan taakse, rennosti lattiaan nojaamaan suuren, näyttävän taideteoksen. Jokin abstrakti, säväyttävän värinen teos toisi sohvan esille taustastaan sekä lämpöä (minun makuuni liian) vaaleaan olohuoneeseen. Ylimääräisten, taiteeseen sijoitettavien rahavarojen puutteessa ja oman taiteenluomisprosessini uinuessa tämä on jäänyt toteuttamatta. 

Suuri taideteos seinällä olisi näyttävä! Nämä ideakuvat löytyivät Pinterestistä, kuten myös täältä, täältä ja täältä

Vaihtoehtoinen ajatukseni oli hankkia kevyttä finnfoam-levyä, jonka päällystän kivalla kankaalla. Mutta silmiin ei ole osunut riittävän näyttävää kangastakaan, kun makuni on enemmän abstraktin ei-symmetrisen taiteen puolella. Tilaamalla saisi taidekangastakin, kuten JacQue Textile Designsin upeat kankaat osoittavat. 

JacQue Textile Designsin upeita kankaita. 

Olen kuitenkin ihastunut lähtemättömästi itämaisiin mattoihin, kuten aiemmat postaukseni patchwork-matoista ja ylellisistä matoista osoittavat. Suhteellisen helppo, maalaustaidetta kevyempi ratkaisu kukkarolle olisi nostaa matto seinälle sohvan taakse. 

Ideakuvat Pinterestistä, löytyvät myös täältä, täältä, täältä ja täältä
Selaillessani netissä ideakuvia, löysin vähänlaisesti seinälle nostettuja (itämaisia) mattoja moderneista, skandinaavisista kodeista. Usein sisustus oli boheemin runsas tai vaihtoehtoisesti hyvin itämainen. Ja useimmiten matto oli makuuhuoneen seinällä sängyn taustalla, minne se sopii myös oikein hienosti. Olen kuitenkin vakuuttunut, että tämä ratkaisu toimisi meillä hyvin :-) Tällä hetkellä, kun keväinen raikas vihreä ja turkoosi valtaavat olohuonettani, valitsisin seinälle tämän maton.  
Matto CarpetVistan sivuilta, pienimmän ja ehkä meille ihan riittävän koon hinta on noin 150 e. 

Haaveiluntäyteistä sunnuntaita! 
(erityisesti Naisille tänään naistenpäivänä SUURIA haaveita:
 have big dreams, 
you will grow into them! 
 toim.huom.)