perjantai 14. elokuuta 2015

pyöreä sohvapöytä

Ehkä betonilaatikon ja -laattojen kantikkuus, tai mikälie, on saanut minut kääntymään kalustevalinnassa pyöreiden muotojen puoleen. Bongasin Torilla myynnissä olleen sopivan kokoisen pyöreän sohvapöydän (halk. metrin, korkeus 40 cm) vain parin kilsan päässä. Hain (tummanruskean) pöydän kympillä kotiini, satsasin 5,90 e mattamustaan spraymaaliin ja avot - pöytä kelpasi olkkariin. Jotenkin karuhan tuo on, mutta luulempa että jostain löydän nätin, sopivan kokoisen pyöreän pöytäliinan. Jota ei oikeassa elämässä tietenkään näy kaukosäädin-puhelin-lehti-kirja-Uno-pelikortti -kaaoksen alta :-)sunnuntai 9. elokuuta 2015

koolla on väliä

Suurta sen olla pitää. Arkkitehtuurin, siis. Pienellä näpertelyllä ei aina pärjää. Tällä kertaa tilasin ja sain isoa pihalle: istutuslaatikon rajaamaan betonilaattapatiotamme tiestä. Kokoa komeudella on 4300*1500*700. Laatikko toimii istutusaltaana, mutta myös tukimuurina noin 30 cm tasoerolle pihassa. Sekä tietenkin vihreänä keitaana, kauniina sisäänkäynnin koristuksena ja katseenkerääjänä, kun (eli jos, minun taidoillani) istutukset vihdoin laatikossa kasvavat!


Laatikko tehtiin toisaalla ja tuotiin pihaan hiiopilla. Mieheni kanssa laatoitimme laatikon ympärystän loppuun ja rakensimme toiselle puolelle kulkuluiskan, toiselle portaat. Laatikko ahmaisee muutaman kuution multaa, joten seuraavaksi sitä hakemaan ja miettimään, mitä ihmettä laatikkoon istutan.


Eli nyt, vähintääkin kaikki viherpeukut mutta myös muut vihreää visuaalista silmää omaavat, ideoita kehiin mitä tuohon voisi istuttaa!