taustaa blogille

Hei! Tästä pääset nopeasti kärryille, etenkin jos olet uusi lukija ja juuri blogiini tupsahtanut. Tervetuloa lukemaan blogiani! Hemma hos Ojan löydät myös Instagramista (hemmahosoja) sekä minut Pinterestistä.

Projektin eteneminen 
Tontin saimme syyskuussa 2012. Syksy 2012 kului arkkitehtimme Pia Krogiuksen kanssa suunnitellessa ja joulun jälkeen käynnistyi laajamittaisempi suunnittelu. Talon pohjaratkaisu on minun hahmottelemani, arkkitehdin kanssa yhdessä jumppaamamme ja arkkitehtimme puhtaaksi piirtämä. Työt tontilla käynnistyivät huhtikuussa 2013. Talo rakennetaan kappaletavarasta - kyltissä tienlaidassa luki muuttoon asti: "Tähän rakennetaan paikalla hyvin tehty talo" :-)

"Raksa" muuttui uudeksi kodiksemme joulukuun alussa 2013, ollen kuitenkin vielä osittain keskeneräinen. Rakentaminen siis jatkuu, ja siinä ohella uuden kodin asuminen ja sisustaminen.Bloggaaja
Olen pikkutytöstä saakka haaveillut arkkitehdin työstä. Elämä on vienyt muihin suuntiin, joten tilan ja kauneuden tajuani puran unelmakodin pohjia piirtelemällä ja nyt konkreettisemmin uutta kotia rakentamalla - joulukuun alusta 2013 lähtien myös asumalla ja sisustamalla. Perheeseeni kuuluvat aviomies ja kolme tytärtä. Projektia hieman helpotti se, että rakennuttamiskokemusta on - rakensimme edellisen omakotitalomme vuonna 2004. Projektista haastavan tekivät mm. mieheni vuorotyö (näkyy ratkaisuissa), rajallinen budjetti sekä tinkimättömyyteni ja jääräpäisyyteni... (ja kärsimättömyyteni!)

Tontti
Mäntymetsäinen kaupungin vuokratontti Oulun Kivikkokankaalla on suurudeltaan 1060 neliötä ja rajoittuu kahdelta sivultaan metsään (eli kaupungin puistoalueeseen), yhdeltä kujaan ja yhdeltä sivultaan naapuritonttiin.

Tontti kujalta katsottuna
Talo 
Rakennustapaohjeen ja asemakaavan mukaan tontille tulisi rakentaa
- yksikerroksinen, maks. 180 ka-neliön omakotitalo sekä piharakennukseen maks. 50 ka-neliötä,
- harjakattoisena, ulkoväritys vaalea ja katon väri harmaa
- talon tulee sijaita tontilla pitkittäin, harjasuunta poikittain tiehen nähden ja
- talon päädyn tulee olla kiinni tienpuoleisessa rakennusalueen rajassa (eli 4 m tontin rajasta).
 
Rakennamme tontille tällaisen talon (pääkuvista voit lukea myös kirjoituksestani rakennuslupakuvat). 
3 kommenttia:

 1. Upeaa blogausta....
  - mutta, mutta ....

  "Mietihän tuota", sanoi aikoinaan Tuomisen Kauko, yliopettaja, LTO -70 luvulla, ja veteli B-lyijyllä paksuja vihjailevia viivoja skissille.

  -saatat menetttä viikon yöunet...

  Sinulla ... Teillä on kuljettava huushollin läpi, talon kulmasta kulmaan päästäksenne vanhempien makuuhuoneesta suihkuun!

  "Paskainen suomalainen" tuumaili saksalainen työkaverini* moisia ratkaisuja nähdessään.

  (otin vihjeestä vaarin)

  Saattaa myös myöhemmin olla niin, etteivät teidän neidit (yli 14v.)oikein tykkää lastenhuoneiden ovien sijoittelusta olohuoneen takaseinälle = kulunvalvonta?

  * Kokkolan uintikeskuksen pääsuunnittelija

  Terv.
  Esa Pehkonen RA
  Leppävirta

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi! Ei nyt kuitenkaan kuljeta talon läpi, sillä kyllähän meille rakentuu täysimittainen kylpyhuoneosasto vanhempien makkarin viereen, vessoineen suihkuineen ja pesualtaineen (khh/kph). Viidessä/ kuudessa makkarissa on tulevaisuudessa muokattavuutta, jos halutaan teinejä miellyttää 😊 Nyt kuitenkin etusijalle nostetaan vuorotyöläisen nukkumisrauha.

  VastaaPoista
 3. Todella toimivan näköinen pohja! Hienoa, että pystytte toteuttamaan erillisen pihasaunan. Tontin sijainti myös mahtava, olette tuolla ihan omassa rauhassanne. Onnea projektiin!

  (Ja mitä tuohon edelliseen kommenttiin tulee, niin pieni kulunvalvonta lienee paikallaankin nuorison kanssa, pitäähän sitä vähän tietää, kuka, mihin aikaan ja missä kunnossa kulkee ;).)

  VastaaPoista